Thursday, June 24, 2010

Monday, June 21, 2010

Azeri Azaman

Am I your girl?






okay okay, cakap lah saye out dated ke, ape ke. saye tak kisah! yang pasti saye baru khatam tgk cite ni semalam. hehehe. :p saye tau cite ni dah lame gile kot keluar. movie ni pun dah lame sebenarnye ade dalam laptop saye. tapi seriously, saye mmg sangat sangat not into korean dramas, movies etc etc. movie ni ade dalam laptop pon sebab that day jenny ade download. saye pon tumpanglah sekaki. tu jek.

cuma, dua tiga menjak ni iaitu sejak borak dgn dayak pasal banglo tepi laut fullhouse, baru saye macam bukak mata sket nak tgk cite ni. even ni bukan cite fullhouse. teeheehee. ;)

die kate, die minat cite korea lah konon. fine, saye try layan cite ni tgk..

and.. guess what, last night saye menanges kot tgk cite nih. makk! sedih sedih! anda nak gelak, gelaklah. saye tak kesah. yang pasti, cite ni sungguh membuatkan saye terharu! wahh, ayat tak menahan neh! :p

hm, takpelah. mungkin lpas ni layan winter sonata pulak since cite tu ade dlm laptop saye nih. tp malangnye, tak pernah bersentuh pon. nantilah, carik mase lepas nih. :p

erm, kalau lah saye tuka subjek entry ni kpd buku then, mak saye baca. mesti die bangga dgn saye kan! hahaha. mak, sorry! time cuti, buku pon cuti lah ea? ;)

till then. hugs&kisses. xoxo.


malam ni nak mimpi Gong Chan lagi!! :DD


Lagenda Budak Setan



Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Uuu…
Dalam harapan


tengs dayak, (shafiq muqriz) sbb teman tgk cite nih. even ko kate ko pon mcm budak setan ke, hape ke, aku tak kesah pon. lantak ko lah kann. :p lagi satu, tengs kat big apple. hee. :)

hm, pape pon, misi mengalirkan ayaq mata gagal ye pd hari tersebut. mungkin kehadiran encik dayak agak membuatkan saye kurang menghayati plot cerita sebaik mungkin. plus, hilang la kemachoan saye kalau saye nanges depan die kan. hahaha. :D takpe lah, nnt kalau ade soft copy maybe saye boleh tgk lagi cite ni smbil nanges dengan nazya ke, since nabell tanak tengok cite nehh kann,? hehehe. ;)



Outlandish - Calling you

I'm callin' U
With all my goals, my very soul
Ain't fallin' through
I'm in need of U
The trust in my faith
My tears and my ways is drowning so
I cannot always show it
But don't doubt my love

I'm callin' U
With all my time and all my fights
In search for the truth
Tryin'a reach U

See the worth of my sweat
My house and my bed
Am lost in sleep
I will not be false in who I am
As long as I breathe

Oh, no, no
I don't need nobody
& I don't fear nobody
I don't call nobody but U
My One & Only

I don't need nobody
& I don't fear nobody
I don't call nobody but U
all I need in my life

I'm callin' U
When all my joy
And all my love is feelin' good
Cuz it's due to U

See the time of my life
My days and my nights
so it's alright
Cuz at the end of the day
I still got enough for me and my

I'm callin' U
When all my keys
And all my bizz
Runs all so smooth
I'm thankin' U
See the halves in my life
My patience, my wife
With all that I know
Oh, take no more than I deserve
Still need to learn more

Oh, no, no
I don't need nobody
& I don't fear nobody
I don't call nobody but U
My One & Only

I don't need nobody
& I don't fear nobody
I don't call nobody but U
all I need in my life

Our relationship, so complex
Found U while I was headed straight for hell in quest
You have no one to compare to
'Cause when I lie to myself it ain't hidden from U
I guess I'm thankful
Word on the street is U changed me
It shows in my behaviour
Past present future
Lay it all out
Found my call in your house
And let the whole world know what this love is about

Yo te quiero, te extra├▒o, te olvido
Aunque nunca me has faltado, siempre estas conmigo
Por las veces que he fallado y las heridas tan profundas
Mejor tarde que nunca para pedirte mil disculpas
Estoy gritando callado yo te llamo, te escucho, lo intento
De ti yo me alimento
Cuando el aire que respiro es violento y turbulento
Yo te olvido, te llamo, te siento

[Translation:]
I love you, I miss you, I forget you
Even though you never let me down and always are by my side
For all the times I've failed and hurt you deeply
Better later than never to give you a 1000 apologies
I'm shouting silently, callin' you, I'm listening to you, I'm tryin'
You nourish me
When the air that I breathe is violent and turbulent
I'm forgettin' you, I'm callin' you, I'm feelin' you

Oh, no, no
I don't need nobody
& I don't fear nobody
I don't call nobody but U
My One & Only

I don't need nobody
& I don't fear nobody
I don't call nobody but U...

oh, no, no
i don't need nobody
& i don't fear nobody
I don't call nobody but you
MY one and only

I don't need nobody
& i don't fear nobody
I don't nobody but you
all i need in my life


i was bored that time & dayak ask me to listen to this. first time denga, agak boring. tapi skrg addicted kott! haihh.

Monday, June 7, 2010

Youth' 10

Youth '10 - hari tu saye sampai jgak ke event ni even pada awalnye macam banyak halangan jek. hohoho. lots of thanks kat eca cz turun temankan saye. rindu sangat kat ko wey! tapi rase cam xpuas la. kejap sangat! ca, nnt klua lagi eh? gi mcd pon jadi la! byk gosip mau story. :p

hm, dalam pukul 10:30pagi cam tu saye dah klua rumah. dah janji ngn eca nak jumpe kat lrt maluri. kak shaz ngn shamito pon ade. && agak terkejut bile tgk shamito sgt kurus skrg. eca, kot ye pon ko nak gemok, jangan la sampai ko curik semua makanan adik ko?! aiyaa. masalah masalah! ;)

dalam lrt, sempat la buat wish. kalo masok nanti, tolong la jangan ade ketas lilit lilit tangan tu. dah macam masok sunway lagoon pulak! last last, doa tak dimakbulkan, tapi mulut yang masin. dah la tu, siap main cop cop macam masok funfair. teeheehee. klaka klaka! xpelah, saye terima jekk. teringat time men funfair kat depan kfc samarahan dgn nazya, fai n diah. sampai tertinggal bas kot! hahaha. time tu, nak masok pon tangan kne cop. :)

then, dah smpai kat dalam tu, saye jalan jalan lah dengan eca. kak shaz ngn shamito plak semangat beratoq kat booth cleo. register ape ntah & nnt dapat cleo free kalau tak silap saye. ktorg pon que sekali mulenye, tapi last last surrender sebab tak sanggup! lame gile. so, ktorg decide nak blah gi round lah. macam takde keje je dok situ bratur an. :p

jalan punye jalan, ktorang sempatlah tgk cosplay competition.. ade street dance challenge. sambil2 saye makan cupcakes! hee. suke suke! :) pastu lepak kat booth abang eri @ kapasitor tengok pacik pacik 'aka' 'abang abang' wat show main nobat (kalau tak silap sayelah, nobat rasenye. hee! :p) siap bawak lagu sway okayy! cool kann. sempat jugak la nampak abg syahar even die tak nampak saye. :p && sempat jgak knal ngn safwan, kawan kezen saye tu. best! tapi sori, saye langsong tak menyumbang pape. apetah lagi puisi sms tu. sorri. :(

dalam kul 2 macam tu eca kne balik. duhh. :( so, saye pon bertolak ke time square. wahh, memang panjang langkah saye hari tu. dah la sorang sorang. free sangat! kalo kat sarawak, jangan haraplah saye nak jalan sorang sorang padahal time sekolah dulu, tu la keje saye. dari pudu ke klcc sorang sorang. hehehe. best!

sampai kat time square saye jumpe shafiq aka 'dayak', syazwan dengan sani. saye panggil die dayak sebab die panggil saye iban. kire fair lah kan. ;) lpas dorg makan, ktorang sume gi pwtc balik sebab nak tengok ernie buat show, dalam pukul 7pm lebih kurang. die jadi model untuk young designers punye new collections. saye tak lah rapat sangat dengan ernie, tapi slalu jugak lah denga nazya cerita pasal die. so, taulah jugak orangnye. plus, shafiq kawan ernie & sani schoolmates ernie. kire macam jejak kasih pon adelah jgak. tunggu punye tunggu, model laen yang keluar dulu. sani dah la kne balik cepat sbb nak amek kawan n gf die. hm, last2 tak sempat tgk ernie catwalk. sempat jumpa sat ja kat backstage. papepon, cute lah die! :)

hm, on the way nak keluar tu saye sempat jumpe Izza Shafinaz! editor majalah Cosmopolitan yang saye ketagih tiap tiap bulan! excitednye saye tuhan je yang tau. ye lah, dari habis sekolah sampai lah sekarang, saye tak pernah miss majalah tu tau! selalu tengok kat dalam majalah je, but this time saye jumpe die face to face! ouho, teruja-ed sekejap! :D & before balik, die sempat bagi saye Cosmopolitan punye goodie bag. tapi last last, syazwan yang bawak balik bag tu. dah die nak sangat. hm, xpelah. for me, experience jumpe Izza dah cukup bermakna! :p sampai esok pagi tu kot saye tersengih sengih. uish, bermasalah! ;)

hm, balik tu, dorang hantar saye. naseb baek syazwan drive. kalau tak, lrt-lah jawabnye. n before balik, dorang sempat dinner rumah saye dulu. thanks yek! to dayak, ak nak big apple ak~~ :p


tu je kot. end. ;)

love letter? tak-lah!

Dear my Adam,

i dah agak dah yang handphone u hilang. i punyelah geram u tak cite pon yang u menang ke, kalah ke masum ari tu. sonyap jo! den tunggu macam apo jo jang! :p nak kate hidup i tak keruan sbb u xde, hm xla jugak. (sambil buat muke konfiden, :p) maybe sebab i dah start keje kott. so, mase i xdela kosong sangat. even pernah la skali dua i buat assumption sndiri kann. yela, mane tau u kalah men basket smpai buang handphone dalam laot ke, or ade pape jadi kat u time on the way balik penang ke. haihh, tak ke rugi tu! tak sempat orang nak dtg meminang u kann.. hehehe. xpela, nnt dh ade hp baru jangan lupe text me okayy. will be waiting. :)



Maya chewahhhh!