Tuesday, November 17, 2009

17 November 2009

hi there. maybe this will be the last post fer this year. wuwu. :( i wont be able to post any entry smase brade di rumah. sik da internet di rumah, cmna mok ngga blog kmek tok?.. ape tah lg nk hapdet. haiz. rindu2. *rasenye pkare yg paling dirindui nnt, wireless jek. 2nd thing, xde pape pon! :p *

pg esok dah nak balik umah. so, ni jela yg mampu saye sdiakan utk anda sblom saye berangkat pulang.. ecehh! :p

to all readers, thanks a lot for spending your time melayan sai mrepek kat cni. actually, xdela slalu sangatt mrepek kat cni. saje layan prasaan snsorang. dats y sangat enjoy wat blog. kne plak bile ade org komen. lagi la rase tharu cuz ade jugak org yg sanggop spend a bit more time nk respon to my post. wahh. terharu2. :)

to my followers, tenkiu sbb bminat nk tau pkembangan saye. :p yg xbestnye, mereka yg follow blog saye tanpe ade blog sndri tu, bile nk juin jadik bloggers gak?

to nazya, plan kite gi gnting ni cnfirm ke x? i dah btao kan, dat day my mum mcm xkasi jek. *tips nk sng kasi lepas sket: bawak fatin+min+nabell+sesape yg nk ikot dtg umah sai dlu.. ;) * papehal, text me ok. nnt i adjust mane2 yg termampu. hahaha. to fatin, if trip gi gnting ni xjadi pon, kite klua kite2 je ok? pastu, snap2 show off kat nazya. nk? :p to ecah, take care. anda kan jauhh. tp sangat dekat dalam hati saye. nabell je yg dekat dengan anda. jeles! :( to eca, ari tu ak kol ko, pesal xagkat?! dah la byk kali ak try. haiz, ni lagi sorg. mak ak offer jadi promoter. nk x? sng cite, ak btao awal2. gaji xmasyukk. tp ok la drpd dok umah. klo ak, ak rase cm nk gi. boring kot dok umah. adoiii! to min, gudluck exam! hee. ktorang sume dah abes n dah cuti, ko baru nk stat. dah xbleh nk klua ngn ko. tu la, lenkali pesan awal2 kat hep unisel tu, buat exam time ipta pon exam. ok? hahaha. anyway, i'm looking forward la idea ko nk gi skating nnt. pasal nk join gi ngn fadz tu.. hurm. ak rase ko tau ak akn join ke tak kann. ;)

kat luthfi, take care. nk trun kL, bgtau. tanak trun, sudah. tp lg best klo u trun. hee. :p

erm, pe lagi...

hah! nk wish selamat ari raye aidiladha. raye haji ni maybe balik tg malim kot cuz raye puase dat day dah raye kat umah wan. so, kali ni turn umah opah lak. tu pon, klo ayah rajen nk balik la. klo x, saye braye di klcc mgkin..? hahaha. mgkin ade movie best lg time tu. hehehe.

pastu, nk wish merry christmas kat jenny tai.. my rumate. ho! ho! ho! :) n tak lupe, your burfday.. 19th December.. hepi burfday tau.. if sai combine burfday present n christmas present jadi 1 hdiah je, ok x? hahaha. :D

finally, hepi new year to all of you. *saye tau lambat lagi, tapi kan saye dah kate. saye xdapat nk online kat umah. so, saye wish la sumenye awal2. paham? :p * hee. dat day, jenny tanye pasal azam kat sai. nk tau pe sai jawab? i gelak jekk. wat is the point of 'azam'ing something, when u do nothing to make ur 'azam' work out? kan? fer me, baek xpayah mcm tu. time 1st jan, pom pang pom pang buat wish tu, azam ni. tp, last2 zero. saye tau sape saye. so, biarlah saye jek yang tau saye ade azam ke tak. or ape azam saye. or bile saye berazam. anda tak perlu tau.

so.. itu saje utk kali ni. take care.

assalamualaikum. :)

lagi 11 jam saye akn brade dalam flight balik ke kL. bahagie. :D

supa dupa IMPORTANT!

MH 2547
Kuching International Airport 0600
Kuala Lumpur International Airport 0740

.kini bebas.

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

uyeahh~~ tepat kul 10:31am tadi sai mrdeka kott! hee. hepi2. :D

same mcm paper programming n linguistics, cidot xdtg exam td.. tao ar nk klua. :p best kott lepak tdoq ja xpyh gi exam... hehehe. ;) nani lak sempat tdo kjap. *i saw u~ :p * dah la sjuk abes td. hurmm. sangat kondusif utk tdo yg lena dibuai 2 3 mimpi sblom pn. ross kutip paper. cheh, mcm sume nk tggu smpai kul 11. kul 10suku, almost half dh pakat klua ramai2. ahahaha!

hurm, wat else...

ptg kang lepak2 dulu.. anta kettle kat tasha.. anta kunci kat ofis.. mlm nnt gi umah lia.. kul 4, babai unimas.. hohoho!

saye sangattt bahagie... :)

Monday, November 16, 2009

kejelesan melanda dgn lebih teruk!

nazya text me semalam..

nazya: 2012 n psau ckur superb! kna tgk. oh my gucci!
me : wat's dat? gucci?
nazya: haha. psau ckur. oh my gucci la. prada laa. mcm2.
me: arh! jeles2! gi ngn nabell ke?
nazya: yeap2. ala, kejap je. esk exam kan? gud luck. pas2 bole blk da. ;)
me: ofcoz! balik2 je sai nk gi tgk mvee! dh la ari rabu 2..hehe! sorg2 pon xpe.. :p how's penang? ;)
nazya: ajk la baby! um, png dah maju. haha. cm biasa la, jln busy..
me: ok jek. janji dapat tgk.. hohoho! ok, sai dh chck gsc pavilion.. ari rabu ni marathon psau ckur n 2012! hahaha..
nazya: wahh, smgt! gud2. tp i xpect more laa 4 psau ckur.

n the 'msg'ing thing continues wit the crite2 yg rasenye xperlu dcritekan.. :p

yang penting nih..




tggu la sai sampai kL nnt! :s

.hectic.

to-do list utk ari ni:

-basoh baju
-distribute invitation cards
-anta brg kat stor
-stadi discrete
-zzZzzZzz...

Sunday, November 15, 2009

.RUMAHKU SYURGAKU.

3 MORE DAYS TO GO..

ade masalah ke kalo saye wat countdown?

now everyone can fly

smlm nazya n diah balik. *sengaje tanak anta dorg gi airport sbb saye xnk sedih or jeles. tapi last2 saye regret gile sbb xsempat pelok cium dorg* so, tadi gi anta fai balik. anta sampai kat parking depan umah je. tasha n udri yang gi anta sampai airport. b4 balik, sempat lunch + tengok gol & gincu dengan fai. afta that, kmas bilik. buku dah msok dalam kotak. baju dah lipat. malam nnt nk gi anta sebakol lg kat washing mchine. :p
sume orang balik. pacik pon balik tadi. yes, saye pon balik. tapi saye masih brade dalam mood ke'jeles'an sbb lusa saye still ade paper. nazya dah boleh date ngn nabell ari2. lunch sesame. gelak2. jenjalan gi gurney la. queensbay la. fatin dah bley tgk vdeo yg saye buatkan utk diye n nazya sbb diye pon dah balik umah. diah da tgk dah cite pisau cukur *cite yang saye dying nk tgk! * dah la siap gi tgk ngn herman. urgh! jeles lagi. kak eka dah boley klua ngn bunny diye. diye kate kawan je, ex konon. tapi kalo kat blog tu dah terpampang 'my hunny bunny', kompem la saye xpcaye yang tu kawan diye. ;) fai plak dah xbley mrajok ngn parents cuz bape minit je lagi, diye dah nk smpai lcct. nnt dah jumpe, xkan mrajok lagi dahh.
saye? dok diam2 dalam bilik. jenny tgk saye, saye tgk jenny. saye tau diye xboring, sbb saye rumate yang best. xpcaye, tnye kak lea. rumate saye kat matrik dulu.
ni kak lea saye. :)

kak lea ngn pacik diye. lea, i rinduu gile kat u~~~

hurm, xpe. saye cube bersabar. :(


Friday, November 13, 2009

.soalan mahal.

kamu pasti terkejut kerana saya tak pernah...
pergi Genting! malu nk ngaku dok kL kot.. :p

bila gementar, saya akan..
tak berhenti bercakap! ;)

saya paling pantang dengan..
1. cicak!
2. those people yang hanya tau mengkritik..

kamu tahu dia serasi denganmu apabila...
he able to make me laugh.. :)

rahsia terbesar anda
selalu berangan jadi model.. :p

nama gelaran masa kecil yang masih anda gunakan..
yah.. hehehe!

kuasa apa yang kamu inginkan kalau diberi pilihan..
can 'see' things yang akan terjadi.. something like Raven, maybe? ;)

jika diberi peluang, selebriti manakah yang kamu mahu jadikan pasangan?
faizal tahir! i heart him.. :)

kali terakhir saya menangis...
last night. rindu ma. :(

gaya rambut yang saya idamkan..
wavy hingga paras melepasi bahu

bunga paling seksi?
roses

sesi percutian idaman
trip to the beach! :D

perkara paling cool di malaysia
makanannye!best..

perkara confirm ada dalam beg walau kemana pun..
handphone, purse, tissue, lipbalm, compact powder & payung

untuk pikat hatimu,..
wajib tau ape yang saya suka & tak suka

mak sendiri tak tahu yang..
saya minat menari

big no kepada lelaki yang..
merokok & panas baran

tabiat sukar dibuang..
suka cabut rambut

kan bagus kalau saya boleh lebih..
tinggi!

i feel secretly annoyed, bila orang kata saya..
manja!

filem yang ditonton berulang kali.. *tanpa bosan*
make it happen..

pink atau merah?
pink

date yang best bila..
dapat spend time together, makan-makan, borak perkara yang boleh buat saya tergelak.. :)
rase sangat cosmo bile dapat jawab soklan ala2 cover girl cosmopolitan.. heh! xoxo

KMK 1093 Basic Programming

ramai kot dak SK jadi gile petang tadi. sume ngadap coding yg berselirat. muke sume dah macam traffic light. kjap kuning. kjap ijau. tak kurang gak yang prasan cool cam boleh jawab. *bukan perasan bley jawab actually.. dah malas nk ngadap bnde-cam-haram tu lagi.. xbleh masok da! * ade yang lompat2 dapat jawab exam kat bs2.. ade yang wat muke ketat sbb kne dok kat bs1. sume gara2, sir piau jage bs2 n sir hardyman kat bs1. dengan harapan yg sangatlah menggunung, konon sir piau akn tolong bg jawapan bile wat muke xreti nk jawab. wey, ak wat muke sedih tak dapat jawapan pon!! mane aci.. kononnye, dok bs1 mesti kne psycho kaw2 ngn sir hardyman. tp ntah la. saye tidak brade di dlm bs1 ptg tadi. saye di bs2 yek. so, no comment. hee!

nani kate, jom ramai2 tuka kos amek HRD next year. skarang je pon hrd dah ade 2 group. bia dak sk celop nih jadikkan 3 group, nk? :p

klo bace blog cidot lagi best. cidot, klo sir piau bace blog ko, ak rase diye nanges kott. hehehe. tp, siyes! bace luahan hati cidot, mmg touching! tu la yg kami2 ni 'aka' mangse2 kjadian rase. knape la sbjek yang sptotnye dak2 4flat yg blaja, kami yang dapat 8flat ni plak kne amek? tak pasal2 sbjek ni slalu kne sumpah seranah.

first2 before amek exam, sume wat muke siyes. tgah jawab exam muke jadi biru ade. yg dok men pemadam pon ade. abes je paper, yg gelak2 ade. saye macam bese, tros blah punye. panas dok lame2 kat exam hall! hohoho. tak tahann. then, bile on9 facebook takde orang len arh. sume dak2 Sk! yang nk campak compiler msok tasik unimas, bagi ikan makan ade. yang buat luahan prasaan ade. yang ting tong cam saye pon ade. sekarang saye dah bjaye mcari konklusi bg persoalan yg slalu wat saye tertanye2. no wonder ramai junior drpd senior dalam kos ni. lpas jadik junior 'aka' lepak 2sem blaja kos nih, sume pakat blah carik kos laen. hurm.

nk share penderitaan kitorang blaja programming sket la kat korang..

nahh.. nikmatilah sepuasnye..

#include
#include
#define NULL 0

struct linked_list
{
int number;
struct linked_list *next;
};
typedef struct linked_list node;

main()
{
int n;
node *head = NULL;
void print (node *p);
node *insert_Sort(node *p, int n);

printf(" Input the list of numbers. \n");
printf(" At end, type -999. \n");
scanf(" %d",&n);

while (n != -999)
{
if (head == NULL ) /* create 'base' mode*/
{
head = (node *)malloc(sizeof(node));
head ->number = n;
head ->next = NULL;
}

else /*insert next time */
{
head= insert_sort (head,n);
}
scanf("%d", &n);
}
printf("\n");
printf(head);
printf("\n")
}
void print(node *list)
{
if (list == NULL )
printf("NULL");
else
{
printf("%d-->",list->number);
printf(list->next);
}
return 0;
}


Thursday, November 12, 2009

12 November 2009 *happy birthday to me*



hehehe. nice post title huh? :p again, thanks banget kat sume yang wish my birthday.. terharu sangat.. :') last year, saye celebrate burfday saye kat bilik 402, blok b1.. hee! fatin+nazya+maryam blanje dinner yg sangat masyukk! tomyam bang din kott.. *time tu, menu tu dah dikire grand la cuz my burfday kan mmg salu time exam+during weekdays.. so, mne smpat nk clebrate besa2ran kann.. ;) * this year, few hours before pkul 12 tu, saye lepak sensorang je dalam bilik mengadap lecture notes linguistics yang tersangatlah boring. my rumate, jenny ade shooting last nite. almost 1stengah baru balik bilik. *dis girl r takin cinematography here.. dats y sangat bz dengan shooting.. shooting.. dan shooting.. *


then, around 8 something macam tu, ma dah wish birthday. sangat sedih sampai mnangis2 kot. da lame xnanges. sronok plak layan prasaan sensorang dlm bilik. heh! ;) then, story2 pasal time mak saye nk lahirkan saye. touching. yes, saye nanges lagi. best! when you can feel the tears flowing, fuhh! satu prasaan yg sangat puas. nazya yg tetibe jek datang bilik tros pelik tgk saye nanges. pelik ke? saye rase tak. normal la org nanges. anda pelik tak?


then, kjap lepas tu kawan saye yg dah lame saye tak contact telah brjaye mjejaki saye. agak heran disitu. hee! rupe2nye, he called my dad n ask my dad nmbor phone saye skarang ni. diye kate nk wish birthday. hurm, brani gak brader ni. hehehe! nway, firdaus.. thanks fer not forgetting your nikki nurnabila.. hehehehe! :p again, thanks oso fer d wish huh! :)


then, saye sambong stadi sensorang. mghayati 'keindahan' sbjek linguistic dari 1 slide ke 1 slide. takde sesape pon ngan saye mlm tadi. saye sorang. tapi saye tak sunyi. saye hepi macam tu. hmm. then, mcm yg saye dah expect.. kul 12 jek hp saye mcurah2 dengan msg wish birthday.. :p naseb bek la wireless kat rumah wat hal. klo tak, dah lame tolak buku.. dok on9 facebook tggu org wish saye. hehehe. yang paling best, nazya+diah+fai wat suprise datang bilik bawak few snacks yang sangat bjaye wat saye tharu. got twisties, jelly n nips yg diorang deko utk saye.


nips kale oren: lambang keceriaan mereka..

nips kale merah: lambang kasih sayang mereka..

nips kale kuning: lambang perpaduan mereka wat sprise kat saye.. comel kan? :)


another part, diorang nynyi birthday song srentak ngn pacik fifie saye. so sweet. time tu, pacik kol saye. mereka kate, mereka mmg dah plan. tapi saye sket pon xprcaye. huh! saye rinduu fatin. kalo diye ade, msti mlm tadi lagi best. ngn psanan panjang lebar, wish yg ntah pape. haha! :D xpe, nnt kite klua k, fatin? :)


saye sangat2 appreciate everything yg korang wat. tapi last nyte will be supa dupa perfect kalo saye berade di rumah dengan adik2 saye, mama n ayah saye. maktam saye jugak. dok depan tv je pon dah cukup. lepak2 sambil baring satu bantal dengan mak. no cakes. no big celebrations. tapi saye ade mereka yang sangat saye sayangg. tu lagi best dari hadiah hp baru. or kereta sebijik. or even 10 bji kek chocolate indulgence.. sedihh. so, pelik ke klo saye nanges sorang2 dalam bilik mlm tadi?


dah, cukup. air mate da abes utk mengalir skali lgi. minggu depan saye balik.


pada mereka2 ini, saye nk say thanks byk2. even korang realize birthday saye kat facebook ke. kat myspace ke. kat reminder hp ke. n bukan sbb korang btol2 ingat. xpe, saye xkesah. :)


thru hp:

1. *my mum actually.. :) *

2. pedo

3. amar

4. panisha

5. fatin princess

6. kak eqa

7. tasha

8. fatin zaliqha

9. jenny

10. amalieya

11. pacik fifie+nazya+diah+fai.. *package2! :p *

12. ayum

13. cheah

14. a'an

15. nik

16. iza

17. sufian

18. jijul

19. rosh

20. kak chik

21. ket

22. aery


thru facebook:

1. kak eqa

2. ariff iskandar

3. adi ikram

4. dinie fitri

5. abiabhar

6. cheah

7. izatty

8. april

9. rafik

10. vanessa

11. zuren

12. fazly

13. kathir

14. raymond

15. lee jing

16. kin man

17. cheryl

18. ifa

19. amanda

20. azreen

21. kelvin

22. ieka

23. zulaiqha

24. diela

25. haziqah

26. jonathan

27. afiq


.sayangg korang.

video

Sunday, November 8, 2009

*shahrul ezani yang sangat hot!*

look at him.. hot kott! ;)) *actually, saye xminat tgk lelaki yg rambot panjang.. tp yg ni, saye ske.. :p * post ni special kat eca yg akn tetibe bertuka mnjadi 'gewdique' bile nmpak mamat nihh.. eca, sorii! :p








ku mahu kau tahu


Di sudut termenung jauh
Mengenangkan nasib kita
Kita miliki separuh
Berbentuk hati cinta namanya
Walau kau jauh
Ku sentiasa menunggumu
Inginku imbas kembali memori
Walau kau jauh
Ku berjanji kan terus tunggu
Dipisah lautan biru
Ku mahu kau tahu
Aku kan terus menunggu
Jaga benar gambarku dalam telefon bimbitmu
Jangan pernah sekali kau buang
Seperti cinta ini yang terbuku
Akan bersemi jua
Terus menunggu
Kita kan bersatu
Terus menunggu
Ku mahu kau tahu
2:37am November 8, 2009

Saturday, November 7, 2009

.no comment.





hehehehehehe... :)

.tension study mungkin?.

next monday ade paper cog psycho. mmg psycho abes. carry mark buat sai rase cam nk klua gi SPA sangat2. hehehe. nazya sebok nk tuka upm. mentang2 ade cable. ini tidak adil! saye nk klua jugak! :p slase ade paper sc cog. *bile nk gi bilik kak eqa nihh.. :p * rabu bertapa kat lab.. kamis ade paper linguistics ngn programming. present saye yg paling special dari universiti. heh! last year dapat pspm. last 2 years, my birthday on 1st day SPM. phew! great huh?

next week nak klua gi shopping. jenny join skali kott kali nih.. best2! *macik ni tgah tgk kuch2 hota hai skarang.. :p * hurm, nk gi beli my sayanggg.. dah tinggal half kot.. luv this one! *diah sangat jeles everytime saye pakai perfume ni.. hehehe! *

that's all fer now..
tuddles! :)

Friday, November 6, 2009

'senggugut' bukan 'sesungut'

video

period cramps. sai sure every girls face the same thing, kan? if not exactly the same pon, mybe still xboleh lari dengan saket2 here n there. hurm, that's what i feel right now. saket pinggang + saket perot + headache + kaki cramp + rase cam dat part tu kne cucuk2.. siyezly saket! :(

so, arini sai xkluar pegi mane2 pon. just pegi cafe this afternoon for lunch. lucky that time, masih mampu menggagahkan diri berjalan. this whole evening memang tak bangon dari katil. imagine, duduk saket, bdiri lagi la.. baring pon! adoii.. guys, u all should be grateful la..

this is wat i always felt / do during my 'painful moment' instead of that pain..*orang2 yg bhampiran dengan saye, pls take note! :p *

1. moody! :( *tolong ar jangan amek hati if suddenly i answer anything ngn gaye singa lapar.. *

2. rase mengade2 yang sangat tebal.. *time ni mmg suke mintak yang bukan2..*

3. sometimes, selera yg sangat besa.. i need more n more food! *this is specially dedicated to my rumate.. :p sediakan banyak bskut!*

4. slalu kluar masuk toilet.. especially early days, d flow siyesly heavy.. muke plak rase cam kne sapu ngn minyak masak jekk.. oily2! :(

5. tido jekk.. zzz!

and..

bile tgk video kat atas tu, rase cam ntah pape sangat bile guys skarang ni kurang pengetahuan pasal bnde2 ni. mybe xsemua. guys, memang la korang xrase. tapi, atleast korang still ade mama, kakak, n adik prempuan kan.. atleast alert la ngn bnde2 ni, n jangan la wat hal. * saye xpasti sama ade saye yg terlebih emosi sekarang ni ataupun ..hm.. ape2 jela! blog saye, suke ati saye la! * like my own bro, slalu kott jd mangse kne blikan sanitary pads. yang xbestnye, slalu salah bli. dik, maxi.. 20.. no wings la.. tp besenye laen yg sai dapat. hurm.. *maybe if girlfriend diye yang sruh tlg blikan, diye akn tgk btol2.. gross~ * yang memegang status ' boyfriend orang' pon satu hal lagi.. banyakkan bsabar yekk.. n if u all wat hal time2 ni, hurm.. risiko kne marah or ur girl mrajok maybe bleh jadi double... got my point?

before i end up, check out this video.. *smiling while watching it at d first time.. :) *

video

thanks to 3R.. sangat care almost everything abt woman todays.. cool!

please click here fer more infos about 3R .. :)

Thursday, November 5, 2009

Dora the Explorer forever!

video


Dora!(Boots Shouts)

Boots! ( Dora Shouts)

Come On Dora ( Boots Shouts)

D D D Dora (Alright!)

D D D Dora (Giggle)

D D D Dora

D D D Dora ( Let's Go)

Dora Dora Dora The Explorer

DORA Boots Is Super Cool

Explorer With Dora ( We Need Your Help)

Grab Your Backpack

Lets Go!Jump In!Vamonos!

You Can Lead The Way

Hey! Hey!D D D Dora

D D D Dora

D D D Dora

D D D Dora

Swiper No Swiping

Swiper No Swiping ( Oh Man!)

Dora The Explorer!

* pacik, diego u xde! i malas nk upload.. u nak, u wat sndiri.. :p *

need eyemo?

malam nanti ade exam english. last nyte dah abes bace buku on stage. so, arini bley rilek sket before nak gi berperang. hehehe.

actually, boring n tak tau nk watpe. tetibe teringat pasal nazya kne saket mate ari tu. so, nk upload gambar saket mate diye. hee.. :)

nahh..



hee. nazya xde keje gi tag sai kat towel tu, kat facebook. hohoho. :p ngade. neway, thanx la yekk. now, jenny lak saket mate. tp, sai dh bjaye jadik nurse yg garang! no tenyeh2 mate, no garuk2 *like wat nazya did.. smpai mate klua darah! * and now, mate my rumate dah better sket. u see, nazya! next time, dgr cakap i... jangan degil! nnt fatin marah.. ecah pon tau cmne sai jadik nurse yg garang.. slalu kne pakse mkn sayor kan ecah, kan? :p

tadi kat cafe mkn lauk kangkong goreng.. teringat kat kangkong belacan mama..

hurm, rinduu. lagi 13 hari yekk.. :(




tetibe rase cam nak tuka blog title pg td. from now on, let us say bye2 to lolita meets the hollywood glam.. ;) ecehh! actually, rebirth into reality is the name of too phat's 8th album.. hurm, takdela fanatik sangat kat too phat.. minat sket2 tu adela.. :) i luv few of their songs from this album.. kire album yang ni me paling berkenan! paling cool! yeah~ luv snap, dua dunia, million miles, how me seksi.. masterpiece kott! great combination creates superb job, man.. thumbs up la! :)

erm, wat else..

ha! paling diingati, time too phat perform kat anugerah ERA last 5 years kott.. time tu nyanyi lagu dua dunia.. mmg gile ngn lagu tu kott dlu2.. siap wat caller ringtone nih.. n time performance tu, siyezly they look great with each others.. i mean, siti ngn too phat kott! i like~ * saya bukan pminat fanatik siti macam diah yekk.. * hahaha..

anyway, enjoy this.. *lirik je yekk.. malas nk upload video.. *

Kau selalu di hati
Takku dekati
Dua dunia kita berbeza


Cinta itu buta
Dan juga boleh membutakan
Melukakan dan sukar untuk kita lupakan
Aku cinta padamu hanyalah ungkapan
Luahan yang jarang bermakna bila diucapkan
Ini pula cerita cinta sang pujangga
Bukan arjuna sita bukan cinta dan rangga
Mungkinkah khayalan akal mainan minda
Atau lamaran puitis dengan hasrat yang indah
Kau selalu di hati tidakku dekati
Sentiasa ada mata jahat yang memerhati
Tapi ku tak rungsing tidak mungkin rindu
Ku pusing lihat wajahmu di setiap penjuru
Senyuman di kaca kisahmu kubaca
Perjuangan kita sama dukamu kurasa
Aku pasrah sahaja pada Yang Esa
Kerna ku tahu dua dunia kita berbeza

Kau selalu di hati
Takku dekati
Dua dunia kita berbeza

Duka di kala malam termimpi-mimpi
Rindu di kala siang mencari-cari
Kasih sebenar tidak bertukar tidak sebentar
Walau dipisah lautan direnangi gelora
Dan kadang kala hanyut bagaikan dua arah
Malu sering bersua tapi jarang bersuara
Kenapa bercinta jika kesudahannya pasrah
Kerna bila dilamun indahnya tidak terkata
Tersimpan hasrat tiada siapa yang mengerti
Harapan menggunung sampai penghujung dinanti
Dipegangkan janji tetap ratu di hati
Dengan izin Tuhan kan bersama kapan hari pasti
Sabarlah menanti kesabaran diuji
Berdoa dalam sujud sejadah ditangisi
Aku pasrah sahaja pada Yang Esa
Kerna ku tahu dua dunia kita berbeza

Kau selalu di hati
Takku dekati
Dua dunia kita berbeza

Perjuangan seni kita tidak bepenghujung
Jangan tinggal batu bernama tak bepengunjung
Kesabaran menikam Kau tak pernah bermurung
Tetap tersenyum walau kesedihan menyelubung
Bukan rupa parasmu yang jadi ukuran
Atau suaramu yang jadi bahan tuturan
Ku bukan mahu hubungan tapi kejujuran
Hadiah sepatah darimu satu kesyukuran
Tapi bila bertentang mata tidak terbentang kata
Kata apa sahajaiya tapi tentang apa
Wajahmu yang cantik manis lagi
Senyuman sepasti mentari timur tiap pagi
Realiti sukar diatasi tapi kesudah indah
Harus bermula dengan fantasi
Ku rasa terhoyong-hayang antara dua dunia
Biar khayalan ku melayang..

Kau selalu di hati
Takku dekati
Dua dunia kita berbeza

Wednesday, November 4, 2009

present dh sampai rumah diye. :)

.happy.

hope he like it.

November 4, 2009 1:26pm

nak mane satu?









seronok plak cuci mate tgk dresses.. hm, teringat cite 27 dresses dlu..
pakai smua ni time dinner nnt ok x? :D

*glitter & glamorous*

Cognitives Sciences Dinner 2009
Date: 16th January 2010
Venue: The Regency Rajah Court Hotel
Theme: Glitter & Glamorous
*long flowy dress with bolero or cardigans? :)

Tuesday, November 3, 2009

.i'm not sure.

i don't know whether what am i doing now is the right thing or not. am i letting myself to be destroyed again, easily? freely? or this is for real? is it a wasting of time, or it is just a part of 'chilling' moment that i shouldn't regret with?
love is giving him the power to destroy you but trusting him not to.
i'm not sure. :(

*broken-hearted girl*

You're everything i thought you never were
Ain't nothing like a thought could have been
Still you live inside of me
So tell me how is that

You're the only one i wish i could forget
The only one i love to not forgive
And though you break my heart
You're the only one

And though there are times when i hate you
'cause i can't erase
The times that you hurt me
And put tears on my face
And even now while i hate you
It pains me to say
I know i'll be there
At the end of the day
I don't wanna be without you babe
I don't want a broken heart
Don't wanna take a breath without you babe
I don't wanna play that part
I know that i love you
But let me just say
I don't wanna love you
In no kind of way
I don't want a broken heart
I don't wanna play the broken-hearted girl
No no no broken-hearted girl
Something that i feel i need to say
But untill now i've always been afraid
That you would never come around
And still i wanna put this out

You say you got the most respect for me but
Sometimes i feel you're not deserved of me
And still you're in my heart
But you're the only one
And yes there are times when i hate you
But i don't complain
'cause i've been afraid that
You would walk away
but now i don't hate you
I'm happy to say
That i will be there
At the end of the day
I don't wanna be without you babe
I don't want a broken heart
Don't wanna take a breath without you babe
I don't wanna play that part
I know that i love you
But let me just say
I don't wanna love you
In no kind of way
I don't want a broken heart
I don't wanna play the broken-hearted girl
broken-hearted girl
Now i met a place i thought i'd never be
I'm living in a world whereas all about you and me
And i won't be afraid my broken heart as free
To spread my wings and fly away away with you
I don't wanna be without my baby
I don't want a broken heart
Don't wanna take a breath without my babe
Don't wanna take a breath without my babe
pacik..
from the bottom of my heart...
I HATE YOU!!!

If I were a boy
Even just for a day
I’d roll outta bed in the morning
And throw on what I wanted then go
Drink beer with the guys
And chase after girls
I’d kick it with who I wanted
And I’d never get confronted for it.
Cause they’d stick up for me.

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I’d be a better man.
I’d listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he’s taken you for granted
And everything you had got destroyed

If I were a boy
I would turn off my phone
Tell everyone it’s broken
So they’d think that I was sleepin’ alone
I’d put myself first
And make the rules as I go
Cause I know that she’d be faithful
Waitin’ for me to come home..

It’s a little too late for you to come back
Say its just a mistake
Think I’d forgive you like that
If you thought I would wait for you
You thought wrong

But you’re just a boy
You don’t understand
How it feels to love a girl someday
You wish you were a better man
You don’t listen to her
You don’t care how it hurts
Until you lose the one you wanted
Cause you’ve taken her for granted
And everything you have got destroyed
But you’re just a boy

11:35am, 3 November 2009

Monday, November 2, 2009

to fatin & nazya: special utk korang..study week kite. :(

video video
video video

ni ntok korang. n ecah pon. rindu korang gile! yang len, tak. jangan prasan. n jangan menyebok!

:'(

*happy birthday baby... *

6:3opm, 2 November 2009.. :)

arini burfday pacik yang paling sai sayang. hehehe. :p pacik ni kawan sai since kat matrik till now. kitorang xde la rapat sangat kat matrik dlu. kenal2 cam tu jek. but then, kitorang jadik sangat rapat lepas abes matrik. :) *special thanks kat myspace.. :p *
until now, pacik ni la orang yang paling dekat ngn hati sai.. ecehh! teringat time dapat offer kat sarawak dulu, sempat nangis2 kot btao pacik ni. time dapat offer spa lak, pacik ni jugak yg tao dulu. kire pacik ni special la jugak. hohoho! *no controversy afta dis*
pacik, if u read this post, this is fer yu.. :)
i nak say thanks sangat2 fer being the coolest+cutest+greatest 'guy'friend i ever had.. thanks fer d time u had spent with me all this while.. i sayang gile kat u! n i harap sangat, friendship ni berkekalan sampai bile2.. even mane tao, u ade girlfriend laen ke lpas ni kann.. :p i nak u tao, i sntiase doakan yang terbaek ntok u.. sorry last nyte i xnyanyi birthday song kat u.. i asyik nk tergelak je kott.. cukup2 la dat day jek i nyanyi ntok u.. ;) *ps: u, afta bella luna, i nak denga banyak lg songs ntok i ek.. keep singing! ;) * hm.. sorri sesangat pasal smalam.. i xbniat pon nk tipu u sayangg.. i nk manje2 ngn birthday boy je! :p nnt time sem break, kite klua lagi k?.. afta dis, i'll bring my mom skali la.. kn diye yang bkenan kat u.. i tak! hehehe.. promise me, u akn mkn banyak2 lpas ni.. bia u tu gemok sket.. i tao, u akn ckap u mmg dah makan banyak2.. tp xgemok2.. tinggi je kann.. xpe, lpas ni before makan u kne bace doa bia mknn tu stay kat perot n bukan bahagian lain ok.. :p
ok, enuff2.. tu jek ntok pacik sai tu.. ;) the rest maybe xkenal pacik ni.. xpela, i've done something td.. sile lihat hasilnye yekk.. :) *agak kelam kabut wit the 'paste'ing work.. 1st try kot! ala, if xcantek pon xpela.. blog sai kann.. bukan blog korang.. watpe nk sebok kann.. :p *

my dearest pacik fifie... ;)

go diego! :p

'pacik' di atas merujuk kepada Syed Luthfi bin Syed Noh, pelajar tahun satu jurusan kewangan di Universiti Teknologi Malaysia, Arau.. hehehe!

u, kem salam kat the store~ :p