Saturday, July 31, 2010

harap maaf.


wireless agak manguji kesabaran semenjak dua menjak ni. so, tak banyak cerita yang dapat saya update since tahap kesabaran saya ada batasnya. ;)








Friday, July 23, 2010

Permai Rainforest Resort


esok pukul 7 pagi saya dah kena bersiap ke fakulti memandangkan tiada bas yang akan mengambil kami dari Allamanda. semua bas akan mengambil penumpang di fakulti. hehehe. nak tak nak, jalan kakilah jawabnya! :)

program 'selingkar kasih' aka kem orientasi junior kos saya akan diadakan di permai rainforest resort. somewhere dekat nak sampai santubong kalau saya tak silap. last year masa turn kami, buat kat sematan je. honestly i don't know which one lagi cantek, lagi best.

so, atas rasa excited yang separa membuak, saya sempat google gambar tempat ni. jadi, gambar gambar di bawah inilah antara yang saya jumpa di internet. tengok macam best je. terus berangan nak berendam dari pagi sampai petang esok. lepas tu kau komplain kena sunburn lah, apa lah! takpe, there will be more photos being upload sekembalinya saya dari trip ini. insyaAllah. :)

doakan trip saya selamat. aminn. :)



single-storey cabin



lunch at the seashore? phew!



dinner pun dekat tepi pantai? double phew!



Rainforest cafe :)



till the. hugs & kisses. :)

SS heart JB!

sekarang ni selalu sangat saya kena demam Bieber. maybe sebab sejak balik sarawak hari tu, nazya selalu cerita pasal dia ni kot. dah berjangkit dengan nazya pulak. si nazya lagi lah obses! dah takde gambar nabil dah kat wallpaper hp. tengok tengok, gambar Bieber kau! fine, Bieber comel. even suara macam perempuan ke, apa ke. so what? hahaha. :D




Lyric of the Day




"...Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja

Ku mahu dirimu
Bahagia untuk selamanya
Biar sampai syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku sempurna..."








Yang Terindah - Dakmie

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah


rasa seperti sangat sangat disayangi bila dengar lagu ni. comel. :)

mari mari! cepatt! :p

okay, borang nak apply jadi JPK dah keluar! jom serbu ofis cepattt! :D

**JPK : Jawatankuasa Perwakilan Kolej ;)

I hate smokers!

Here In My Home - Malaysian Artists for Unity

Hold on, brother hold on
The road is long, we're on stony ground
But I'm strong, and you ain't heavy
Oh there's a misspoken truth that lies
Colors don't bind, oh no
What do they know? They speak falsely

Here in my home
I'll tell you what it's all about
There's just one hope here in my heart
One love undivided
That's what it's all about
Please won't you fall in one by one by one with me?
(Fall in~ Fall in~)
Fall in with me
(hmm... fall in~)
Fall in fall in fall in with me

Push back sister won't you push back?
Love won't wait, just keep pushing on
Yeah I'm strong, you ain't heavy
Oh don't you worry about that...
What we have shadows can't deny
Don't you know it's now or never?

Here in my home
I'll tell you what it's all about
There's just one hope, here in my heart
One love undivided
That's what it's all about
Please won't you fall in one by one?

(Malay)
Bertubi asakan berkurun lamanya
Hati ke depan mencari yang sayang
[Years of fears and years of tribulation
The heart keeps searching for that endless devotion]

(chinese)
KuK'¶wp ìãhýºã*e1¡ "p
Shou qian shou da jia yi qi zou, wo men dai biao guo ren kai kou wei lai jiu mei you diu zou
-[meaning: Hand in hand we'll march like blood brothers
I speak for my people, hope we'll find peace forever]

(tamil)
‡¨Í¤ ª¯£®Í ª¯£®Í... Ž©Í µÆ±Í±¿ ¤¾•®Í,
…¨Í¤ •©¾ •¾²®Í... ¨®Í µÆ±Í±¿ °¾•®Í,
¨£Íª¾... ¨£Íª¾...
Inthe payanam payanamm yen vettri thaagam
Anthee kaana kaalam naam vetri raagam... nanba nanba
-[meaning: May the road ahead quench my thirst for success
May the road behind echo a song of the blessed]

(Bahasa English)
Yes I feel it in my bones, so I will let it be known
No matter where I roam this is home sweet home

Sing!

Here in my home
I'll tell you what it's all about
There's just one hope here in my heart
One love undivided
That's what it's all about
Please won't you fall in one by one by one with me?
(yeah~ Yeah~)

Here in my home
(Here in my home)
I'll tell you what it's all about
(I'll tell you...)
There's just one hope here in my heart
(one hope! one hope yo! )
One love undivided
(aa~ one~)
That's what it's all about
(That's what it's all about~)
Please won't you fall in one by one by one with me?

Here in my home
(Here in my home~)
I'll tell you what it's all about
There's just one hope here in my heart
(one love one love one love ^^)
One love undivided
That's what it's all about
Please won't you fall in one by one by one with me?


lagu ni merupakan lagu tema kem orientasi junior junior kos saya, yang bakal diadakan pada sabtu & ahad ini di permai rainforest resort, santubong. kepada adik adik junior, kami kakak abang sangat excited nak dera anda. tunggu okay? ;) kepada rakan senior, jom tunjuk belang! :)

Beauty : Defined and Deformed - IBNUAZLAN

Friends, my words are not direct,
I made all these out of respect,
To understand you have to dig deep,
Please listen, don't fall asleep.

This is the truth, I'm not a liar,
I'm a student not a lawyer,
I observe life not like other people do,
So I'm going to take my eyeballs and put them into you.

Friends, I see an image of beauty,
Like an angel in disguise,
So hidden I cannot see,
So clear in my heart, not in my eyes.

It is not artificial, it is built in,
It is what you are and how you begin,
You are an art, God’s flawless creation,
So what is there to alter in perfection?

Beauty is what you are, you are beautiful,
No need to be fearful, instead be thankful,
Don’t fall for what the TV tells you,
Those are all lies, come on get a clue!

Models are skinny like sticks,
Photoshop can even turn me into Brad Pitt,
There’s no reality, only fantasy,
People are abusing the meaning of beauty.

Liposuction only sucks your dignity away,
Botox only makes you smile like a clown,
Breast implants only makes you sway
Just like Baywatch, up and down.

Costly surgeries here and there,
Don’t torture yourself, like some would dare,
You’re creating a disease and you’re looking for the cure?
Look at some celebrities, need I say more?

Beauty is what people spend years to find,
But to me beauty is already defined,
It is like a diamond kept tightly sealed,
Not for the eyes to see, but for the heart to feel.

And if you still feel the urge to ask,
What is beauty, Aiman? I feel like wearing a mask,
Well my friend beauty is with you, always and forever,
Just take off that mask and take a good look in the mirror.


love to read more? click here. :)

Thursday, July 22, 2010

sayang sayang sayang!

makin lama makin kekurangan idea macam mana nak start tulis entry. takpe, pendekkan urusan, mari mula bercerita. :) tengah hari tadi, cik naziehah sempat wish good luck kat saya since saya kena buat presentation. siap pesan jalan elok elok ni. takut terpele'ot lah katanya. saya ingatkan sebab dia sayang saya. padahal, dia sayangkan kasut baru saya tu. beg saya pun dia suka sebab bau kedai pun tak hilang hilang lagi. haihh. saya baru nak rasa terharu sebab ada jugak orang sayang saya. :p bila dia cakap macam tu, patah hati saya tau!


disebabkan perasaan patah hati terlalu menggangu saya petang tadi, saya edit blog saya biar nampak baru jugak. manalah tahu, lepas ni cik naziehah tu suka blog saya pulak. bolehlah dia rajin rajin update blog dia. ini tak, bukan setakat berhabuk, agaknya dah tumbuh lalang kat blog dia tu. tengoklah sendiri kalau tak percaya. klik sini.


so, cik naziehah. tak reti reti lagi nak do something dengan your blog? ^^

Wednesday, July 21, 2010

I looked, I See - NJay

I sit at a seminar,
I listened to a talk,
but my mind think of you.

I looked at my phone,
hoping it would ring,
wishing it was you.

I heard lots of voices,
read lots of words,
yet all I see is you.

I looked at my watch,
wish time flew fast,
so I can go see you.

I drove fast as I can,
away from all these people,
so it's just me and you.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

I looked in your eyes,
passed all the humour,
and I see me.

I looked in my heart,
passed all the veins,
and I see you.

When I see you, I see me.
I see the junior you, I see the junior me.
At that moment I knew,
our love was meant to be.


love to read more? click here. :)

Monday, July 19, 2010

new baby. :)


hi peeps! I wud like to invite u guys to come && visit my newie blog, saidatul.syakiera.
have fun reading! :)



nabiha!

















haihh. rindu si kecik ni. :(

tumblr.com :)

masih dalam proses edit ape ape yang patut dengan blog baru.
tunggu ye. :)

Saturday, July 17, 2010

love is in the air, baby!



credit to lielockheart;

ouh! :)




(via leilockheart)

nak macam ni satu boleh?




tak sanggup nak makan. nak buat call pon tak sanggup. apetah lagi reply mesej.
nak tengok je. sayanggg kott. ;)

17 July 2010

Wednesday, July 7, 2010

elektif - basic finance. err?

xpe sai, be strong! u can do it-lah! ya Allah, permudahkanlah semuanya.. moga keputusan ini bukan pilihan yang salah. aminn.

Monday, July 5, 2010

Mandarin class full? goshh!

benci la. asal bukak 4 group ja? memang la cepat habes! bengong! dah la tak pikir nk amek klas pe kalo yang ni full. need back up plan nih! cepat pikir sai!

selamat kembali ke Sarawak ter-chenta!

AK 5220 1350 - 1535
Kuala Lumpur LCCT - Kuching International Airport

**14 July 2010 yekk.. hahaha! extend extend! :p

Friday, July 2, 2010

semalam saye resign. jadi, hari ni saye menganggur. :)

hm, title post pon dah boleh explain pasal entri kali ni. tapi saye tak kire! saye tetap nak bercerita dengan lebih lanjut. hee! :D semalam, saye dah resign! hehehe. before this, saye bekerja sebagai 'specialist' aka tukang masuk kan data. macam besela, dah name keje kat lembaga hasil dalam negeri. so, banyaklah borang borang yang diisi oleh rakyat jelata time dorang ni nak bayar cukai pendapatan. so, keje kami para specialist, kne lah key
in sume data ke dalam komputer. kire macam, kat ofis tu bestfriend kami komputer lah. :p second bestfriend, bru org2 kat sebelah! hahaha. :DD dari pukul 9 pagi smpai la pukul 7.30 ptg, nak tak nak memang kne mengadap borang borang tu. actually, keje habes pukul 5.30 ptg, tapi ktorang wajib wat overtime 2 jam, tiap tiap hari. phew!


yang bestnye, keje ni senang. tak macam time saye keje customer service or keje promoter dulu. yela, keje yang ni tak payah kne serve customers, tak payah bersusah payah bertungkus lumus bukak sales. senang la! but 1 thing i want to admit, even keje as a promoter tu cam mencabar, saye paling suke keje tu! yela.. kadang kadang kne berdiri almost 10 hours. tu blom campur ngn time berdiri dalam bas lagi! :p tapi so far, keje tu yang paling berjaya buat saye rase puas bekerja. yeah, some ppls tak kesah pon pasal kepuasan, as long as gaji masyukk ker. keje senang ker. tp ntahlah. saye puas bile saye dapat bukak sales up to three thousand ringgit malaysia per day && able to make every customer that enter my counter to buy atleast stocking instead of shoes or any apparels. waw! perasaan puas tu sangat laen if compare dengan perasaan dapat siapkan tujuh batch dalam sehari! hahaha. :)


xpelah, tu sume pengalaman. & hopefully, sume ni membantu saye satu hari nnt. insyaAllah. :)

wait, why all my words suddenly become so lame? eiiw. tuka tuka!

hm, back to the stories. smlm before balik, ayu sempat bagi saye key chain comel ni. kak leha plak bagi kuih bahulu. hahaha. dah la smlm ktorang sume say sorry to each other. siyez, dah macam hari raye pulak. ;)


ni ayu bagi.. :)



yang ni plak, kak leha bagi. sweet kann. :)


actually, kuih bahulu tu ade dalam door gift yang abg wan bagi last monday. adik abg wan kawen last sunday if i'm not mistaken, so isnin tu die bagi ktorang sume door gift wedding adk die. saye
pon dapat, tapi kuih bahulu saye dah kne makan. :p last2, kak leha punye die bagi saye. tengs, kak leha!

haih, sumpah sai rindu korang sume! kak nad, kak leha, kak diana, kak yanti, kak zura, abg shah, ayu, ju, kak nor, kak husna, kak mai, ecah, kak ann, nani, tina, dayah, anis.. phew! sorri banget sebab takde pape nak bagi kat korang as a return. nak blanje pon tak best sebab gaji tak masok lagi la. tp insyaAllah, ade something sai nak bagi nnt. tggu sai balik sarawak dulu. then, sai pos ok. :)

ha, not to forget! nak say tengs kat izmer for the Kopiko. hehehe. :)

hm. hbes da rutin bangun-pagi-pegi-keje. afta this, bangun lambat la. dah name penganggur kan. :p tp pagi td saye bangun awal ok. lepas subuh, saye tgu budak ni sampai kat rumah. :)



this one clearer i guess..


this is my niece, nabihah. :) sentiase comot! xpelah, comot yang comel kann. ;) then, lepas die sampai, saye masak roti telur & goreng nugget. esok pon nak goreng nugget lagi la. boleh makan same same lagi. teeheehee. :)

so, kpd sesape yg rase takde kawan nak gi shoping ke, tgk movie ke.. roger saye cepatt! saye tunggu ok!


till then. hugs&kisses. :)


California Girls - Kate Perry ft. Snoop Dogg

video


addicted to this!

WC 2010 - Spain!




I'm a big fan of The Red and yeahh, i heart him!



**searching my dear torres wif his new hairstyle, tp mcm tak berjaya. how about this one?



hm, yg ni pon saye heart jugak.. villa darl! :p


Me gustaría que mi España ganará este año! Ir España! te quiero!! :)

Rumah sewa? janganlah!

lia, jenny, betty, nadia - dorang ni antara kawan kawan saye yang tak dapat bilik aka hostel untuk next sem. nak kate bilik pon xla jugak, since ktorang punye hostel cm apartment. so, pakejnye mcm dapat rumah sebijik, siap living hall, dining hall dan laman nak main kejar kejar. :p dengar cerita, after second list keluar, still boleh hantar surat rayuan. as long as before july. hm, harap2 jenny dapat lagi jadi rumate saye untuk taun ni. tanak la orang lain! nnt sape nak karoke dgn saye pukul 3 4 pagi? sape lagi yang nak tolong trim kening saye, komen make up saye, tolong belikan lunch saye, ajar saye edit gambar? kalo xde jenny, nampaknye dah xde la org yg kne jerit dgn saye pagi pagi sbb lambat pegi klas. bayangkan, bas nak sampai kul 8.30 pg, die boleh keluar dr toilet pkul 8.20 pg. then, pakai losyen tu lah, ini lah. punye lah lambat! huu, boringnye nnt kalo jenny xde! so, tolonglah saye! doakan, biar next two semester jenny jadi rumate saye kayy. aminn! :)


nazya plak naseb bek dapat bilik. if tak, tak pasal pasal balik sarawak nnt bawak kereta. hahaha. :D xpelah, macam la dok kat kolej kite tak merayap kan. hee. nazya, tau tak this 3rd july hot.fm buat konsert ape tah kat stadium tempat kite gi koir time merdeka last year! xdelah amek tau sangat sape artis yang ade. tapi rase cam tah pape jek. asal dorg wat event sket, mesti time kite takde kat sane. asal ar? hishh, tetibe rase tak puas hati.


lol

Cheryl Cole - Parachute

I don't tell anyone about the way you hold my hand
I don't tell anyone about the things that we have planned
I won't tell anybody
Won't tell anybody
They want to push me down
They want to see you fall (down)

Won't tell anybody how you turn my world around
I won't tell anyone how your voice is my favourite sound
Won't tell anybody
Won't tell anybody
They want to see us fall
They want to see us fall (down)

I don't need a parachute
Baby, if I've got you
Baby, if I've got you
I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall
Down, down, down

I don't need a parachute
Baby, if I've got you
Baby, if I've got you
I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall
Down, down, down

Don't believe the things you tell yourself so late night and
You are your own worst enemy
You'll never win the fight
Just hold on to me
I'll hold on to you
It's you and me up against the world
It's you and me

I don't need a parachute
Baby, if I've got you
Baby, if I've got you
I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall
Down, down, down

I don't need a parachute
Baby, if I've got you
Baby, if I've got you
I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall
Down, down, down

I won't fall out of love
I won't fall out of,
I won't fall out of love
I won't fall out of,
I won't fall out of love
I won't fall out of,
I won't fall out of love
I'll fall into you

I won't fall out of love
I won't fall out of,
I won't fall out of love
I won't fall out of,
I won't fall out of love
I won't fall out of,
I won't fall out of love
I'll fall into you

I don't need a parachute
Baby, if I've got you
Baby, if I've got you
I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall
Down, down, down

I don't need a parachute
Baby, if I've got you
Baby, if I've got you
I don't need a parachute
You're gonna catch me
You're gonna catch if I fall
Down, down, down


tak maen la keynote, ini lirik-note!

jangan tanye kenapa saye banyak post lirik lagu sekarang ni sebab saye tak ade jawapannye. mungkin sebab lagu lagu ni sume antara lagu yang saye ulang lebih 20 kali dalam sehari kot. hm, xpelah. ni blog saye, suka hati saye lah. ;)

Rossa - Hati yang kau sakiti

Jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanya untukku
karna kini kau telah membaginya

* maafkan bila memang kini
harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai

** tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa

reff:
ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya

ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti

repeat *, **
repeat reff

ku menangis
harus slalu kau tahu
aku lah hati yang telah kau sakiti



Pianist yang hot? ;)



video


how was it? :) actually, this guy schoolmate saye dulu. let me introduce, Izmer.. :)



actually, memang tau that, he plays piano. *tengs, myspace. ;) * but then, tak tau plak yang die ade video kat youtube. nak dipendekkan cerita, saye upload kan video tu disini utk tontonan anda semua & i know all of you will agree with me that he is talented! :)

cheers! ;)

Yuna - Super Something

You see
I was nothing more
Than a girl who wished
For something different
Watchin’ her dreams
From a distance

You see
When you came in
It’s a different game
You believe in me so much
You turn me from nothing to a girl
Who’s super something

Chorus
You’ll see
I’m better I’m faster
Stronger I’m happier
When you by my side
(Ku lalui semua dengan senyuman di wajahku)
You’ll see
I’m better I’m faster
Stronger I’m happier
When you by my side
(Ku tempuhi semua kerana engkau di sisiku)

The truth is
I was never more than this
Something kept me from reaching out
For something
But my heart is wanting
What it’s looking for

Then you came
You turn me upside down
I’m no longer afraid
Of chasing possibilities
I’ll be the last one standing

Ulang Chorus

You see
I was nothing more
Than a girl who wished
For something different
Watchin’ her dreams
From a dista
nce


this is one of the Yuna's latest hits & i like it! :)