Sunday, February 28, 2010

fine, saye mmg xde keje ari tu. ;)

that day time balik raye cine, flight saye time siang. so, banyak view yang macam best nk di share kat blog. besenye, saye balik flight malam. xbanyak sangat view yg cntek2 utk dilihat. kene plak, seat saye balik ari tu tepi tingkap. heh! lagi la tangan ni gatal nk snap2 gmbr. sebelah plak xde org. huhu! best2! :p
**kepada mereka yang belom bksempatan naek turun flight macam saye, enjoy d pics. doakan saye dapat blaja lagi jaoh plak lpas ni. kat oversea ke. bleh tgk mcm2 lagi dr atas flight. amin! teeheehee. :p









Thursday, February 25, 2010

I'm in love..





seriously,
xde istilah boring utk die dlm hari hari sai
sumpah!

u
I xpernah penat tengok cite pisau cukur u tu..
dah beribu kali kot I ulang.
even I bukan pisau cukur ke, pisau lipat ke, ultra schick ke..
I'm melting everytime I tengok you.
I dah hafal every single dialog u dalam crite tu
I smpai mimpi2 u lagi ok..
arrhh..
rindu ini dah xlarat utk ditanggung..
kalau la dapat meet you in person..
kite kawin tros ok?
hehehehe.. :pp


love is in the air..

Date : 15 February 2010
Location : Pavillion je..
Mood : hepi depi. :DD



















baru?


ps: belum ade mood nk edit2 macam cik fatin zaliqha wat. nanti lah. bile dah free sket. :)



ku bukan aku

kerana diriku bukan aku
tiap kali kau menjauh
fikiran tak keruan
jiwa rasa kekosongan

diriku bukan aku
tiap kali kau menjauh
melangkah ia ke pangkuanku

lalala..
lalala..
lalala..
so addicted to this!

Friday, February 12, 2010

.last day okayy. hiks. :p

rase excited nk balik umah cm kurang sket. mybe sbb sangat penat siapkan keje before balik dengan penuh rase kebahagiaan. thank god everything dah settled dengan pnoh rase keseorangan. bukan kesunyian yek, so jangan salah faham. before balik ni saye nk wish selamat bercuti kpd smue yg menyambut cuti sem pd mggu hdpn. ecehh! :p tak lupe jugak, nk wish gong xi fa cai kat sume yg celebrate raye cine. special wish kat my dearest Panisha, today is her burfdae! hepi burfdae darlingg.. :) next, nk wish hepi valentine's kat sume yg sai sayang nihh: nazya, fatin, eca, min, ecah, lea, jenny.. i heart u guys gilerr! muahh! :pp maybe balik nnt bawak byk lg brg2. haih. pindahkan bilik ke sarawak lagi la nmpknye. dgn rmbot bru skali, maybe? jenny, get ready ye dengan pesaing baru anda. new super duper hawtt girl will be living wit u soon! ahaks! :D hah! sebelom saye terlupe, nk wat confession sket kat sini.
saye tak pernah malas nk layan orang yang saye sayang. malah, takde istilah 'mereka mengganggu saye' pon dalam idup ini bagi manusie2 begini. bile ayat itu klua dari mulut saye, sumpah wallahi, saye hanya berjenaka. jadi, salah besarlah bagi mereka ini jika ingin trase hati atau mrajuk dengan saye. n sekadar memberitahu, saye tak pandai, tak akan, dan sebenarnye tak reti langsung bab2 memujuk orang. sori lah yek.

walau kau jauh. ku sentiasa menunggumu. inginku imbas kembali memori. walau kau jauh. ku berjanji kan terus tunggu. dipisah lautan biru. ku mahu kau tahu. aku kan terus menunggu.

**mcm bese la, before cuti mesti kne wish awal2 sbb saye takkan online time cuti. bek jenjalan or makan banyak2 sementare brade di rumah sepanajang seminggu saye bercuti. heh!

lyric of the day

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?


ps: pacik, i dah start rase, yang u sangat2 annoying skrg.
pliss do something cepat!
i tau u bukan cmni, u sengaje je buat2 cmni kann. :(

i'm sooo addicted to this!

video


ps: been introduced by cik nazya lizard dan rumatenye, cik fara natasha.
first time denga cm klaka kott. lpas byk kali denga, ciss.
letak drugs ape dlm lgu nihh! hee. :p

Thursday, February 11, 2010

photogedique kott..haha! :)



nota kaki:
-ni sume antare gamba yg diambil semase photography session ntok kos ktorg.
-lokasi: 'lingkaran ubat nyamuk', taman fakulti.. :p
-masa: lepas abes lecture Dr. Fitri..
-kehadiran: ade yg dah balik. maka, ni jek yang tinggal. haih.

kini available. :)

.done with the mid sems.
.done with all the essays.
.done with the presentations.
.alhamdulillah.
.syukur sangat sangat.
^_____^
.lepas ni boleh ganti sume tido yang tertunggak.
.lepas ni bleh ganti balik sume meal yang ter'skip'.
.lepas ni boleh lepak tgk movie jek.
.yg dinanti akan tiba.
.2 hari lagi.
BALIK RUMAH YAW!

Tuesday, February 9, 2010

Top 10 manusia paling berpengaruh di dunia

The 2009 TIME 100 Finalists
1. Barack Obama
2. The Twitter Guys, Jack Dorsey and Biz Stone
3. Jim Cramer
4. The Charter 08 authors
5. Tzipi Livni
6. Bernie Madoff
7. Arianna Huffington
8. Pope Benedict XVI
9. Rain
10. George W. Bush

nota kaki:
-macam xpercaya Rain dok nombor 9.
-Tzipi Livni tu yelah Perdana Menteri Israel.
-Sarah Palin kat nombor 27..
-Jonas Brother kat nombor 28 & kat tangge yang ke 29 yelah Britney Spears. phew!
-wife Obama, Michelle Obama kat tempat ke-40..
-ni special sket, Anwar Ibrahim kat tempat ke-124 okayy. before that, rasenye takde rakyat Msia pon dalam list tu.. hee.

nk tgk full list, klik sini.

do you think intelligence can be inherited?

bnde ni depends rasenye. kalau perasan, kadang kadang tu if parents diorang doktor, anak pon jadi doktor jugak. but at the same time, ade jugak family yang mak ayahnye cuma sekadar biase2, which is xbrape nk educated, tapi anak2 sangat berjaye. anda rase bagaimane? hee. actually, ni isu yang saye cube bangkitkan dalam discussion ktorang untuk subject Dr. Fitri, cognition & learning. rase cam mnarik pulak tgk respon dr my coursemate. hmm. saye ade carik few family background of some people yang boleh dikate sbg berjaye skarang. contohnye, Oprah Winfrey. ayah beliau sebenarnye seorang barber, while her mother is a maid. mungkin environment beliau yang menjadikan beliau seperti sekarang sebab kalau nk ikotkan, kehidupan Oprah time beliau kecik2 dulu, macam agak mengerikan. if i'm not mistaken, beliau penah jadi mangse sexual abuse of her own relatives kott. huu. while it is totally different if compared dengan Presiden Filipina yg sekarang nih, Gloria Macapagal Arroyo. ayah beliau pulak merupakan presiden sewaktu beliau kecik2 dulu. so maybe, bnde ni ade influence beliau sket2. hmm. so, back to the main topic. ande rase mcm mane?

Monday, February 8, 2010

HAPPY BIRTHDAY, SAYANGG. :)


**********************************************************************************
to my dearest sister,
*Saidatul Syahiera*
'HAPPY 12TH BURFDAY'

p/s: tunggu akak balik, then kite celebrate same2 okayy. love you, aby. mwahh! :)
*************************************************************************************************