Friday, December 18, 2009

.pic wedding kezen saye. :)







...

Lagu ini bukan di radio setiap hari untukmu
Lagu ini tidak perlu kau kembali kepadaku
Lagu ini hanya ingin kau fahami
ku sudah teruskan hidupku
Semuanya cun saja

Tak perlu tinggalkan pesanan
Tak perlu buat panggilan
Ku tak perlu lagi kalau kau cuba mintak maaf
Lupakan sahaja
Diriku cun saja

Duduk di rumah seorang saja
Menulis lagu cinta
Menggunakan kisah ini tuk ceritakan

Cun hidupku kini cun saja
Sejak kita memang cun semuanya
Sejak pisah itulah permulaannya
untukku berhati-hati dgn buaya
ngap ngap pendirianku tegap
Jumlah kali kita bertengkar memang genap
Untuk aku ke tahap ini silap kita memang patut sama-sama kene sepak pak pak
Tapi bukan niat aku tuk salahkan dirimu
Aku sedar ku juga ada kekuranganku
Tapi kalau bersifat mementingkan diri sendiri untuk kebaikkan bukan kurang ajar itu

Duduk di rumah seorang saja
Mengarang lagu cinta
Dengan mengembalikan kisah kitakan tapi jangan perasaan
Ohh..Walaupun ini bab yang baru
ada masa arah ku tak tentu
Tetap rindu kehadiranmu, tidak patut
Kerna ku takut

Lagu ini
Tandanya kamu masih sayangkan ku
Walaupun sudah tidak bersama lagi
Lagu ini
Tandanya ku masih rindukanmu
Walaupun sudah tidak bersama lagi
Lagu ini
Dengan lagu ini ku ingin memberitahu kamu bahawaku okay
Lagu ini
Dengan lagu ini ku ingin memberitahu kamu jangan cakap tak boleh

.kami di McD. :)













baju tu adiah besdae saye. hihihi. :)
ktorang sangat kenyang. :p


18 Dec 2009

hee. saye on9 lagi. best2. smenjak balik umah ni, saye sangat mhargai mase saye. al maklumlah, jarang free. *ahahahaha! :D * besenye, jadual saye padat. bgon pagi, mndi n tros pegi keje. balik keje jek, tros mndi or makan. then, smayang. pastu, tros tido. then, rutinnye bjalan mcm tu ntok ari2 yang strosnye. jarang sangat ade perubahan. lain la macam arini. arini saye cuti. so, saye on9 puas2. saye brade di mcD skrg ni. bukan stakat on9 je, saye dapat mlepaskan ketagihan saye nk makan prosperity meal. tiap2 tahun saye tak pernah miss mkn prosperity meal ok. hee.

lpas update facebook sket2, saye layan myspace plak. tgk itu, tgk ni. dah borink baru saye bukak blog. sbb saye tau, once saye dah start mnulis, saye takkan pandang bnde len. hehehe. :)

hm, smlm saye ajak eca jek lepak skali. tak tau plak min ade kat rumah. klo x, mybe bley lepak skali. gossip2 + gelak cam orang gile. hehehe. nk wat cne kann. so, berdua ngn eca jela. ekceli xde la 2 org jek, cz baby pon juin skali. hee.

ha! lg 1 bnde nk bagitau. hp saye hilang last 2 days. so, sesape yg nk kol or msg, sile send ke nombor maxis saye yek. nombor celcom yg lame tu still pakai sbb smlm saye dah wat sim card baru.

saye pon tak tao cmne saye bleh careless sangat dat time. lpas je 'selesai', saye tros klua. padahal, hp saye kluakan dr poket n ltak kat somewhere dalam bilik kecil tu. haih! yang bestnye, dah klua toilet, saye tros punch card n pegi break. nk makan bru prasan, hp xde. hmm. hp tu saye beli klo xsilap bulan mei yg lpas. kpd org yg amek hp saye tu, anda sbnrnye xla untung sangat. hp tu bukan kate bluetooth, infrared pon xdela wey! bagila balik.. wuwu.. saye nk vdeo pacik saye balik.. :(

hm, k2. gtg. eca dah datang bawak burger saye. hehehe. :D

tuddles! :)

Thursday, December 10, 2009

lalalala..hari hari kerja..


ADIDAS KIDS
Parkson KLCC
:)

4 December 2009

.Selamat Pengantin Baru.
.Abang Erry & Kak Nadia.

*pics nnt la sai upload k!

.rindunye.

wahh! akhirnye.. dapat gak 'curi' mase gi cc jap. bese la kann, balik2 je ke tanah air, jadual sy kalah mawi! hehehe. ni pon skjap jek. petang karang dah kne gi kje.

cite sal keje, hurm.. dat day nazya n nabell datang tgk sy. last monday kott. nazya gatal nk wat seprais la knonnye. hee! xpela, kire mnjadi la seprais korang tu sbb sy agak terperanjat. hee. diye boleh kate nk datang ari slase. last2, pagi tu tetibe nk bli ksot anak. sangat gedik. hahaha. then, mlm tu diorang ingat diorang bjaye culik sy utk 1 malam, tp xbjaye sbb ma sy xkasi sy xbalik umah. so, fatin juin diorang jnjalan. diorang gi tgk cite jalang. abes je, ingat nk cntinue jnjln. tp mlm tu ujan. sy tau sbb sy xtdo pon mlm tu. jeles kot. tp xsedih sangat cz it's like a MIRACLE if sy dapat klua ngn diorang DENGAN KEIZINAN mama sy. hurm. :) xpela. nk wat cmne.

sal keje.. hm, ok la. if ade cstomer, sy sgt hepi. bukan sbb sales.. tp sy sgt suke serve cstomer. fatin, pcayela. hahaha. *sy pdulik hape if sale ade ke xde, bukan kompeni sy. sy keje je. janji gaji jalan. hahaha. * teringat time kje cstomer service dulu. alahai, lagi seronok. anyway.. eca, fyi mr. adrian ko tu xbalik2 lagi cz kak ayu kate die kne batu karang. then, operation la jawabnye kann. ak xrase ak jahat tp bile kak ayu cakap cm tu, ak hepi gile kott! hee. geram! smpai skang ak xleh trime short voucher ari tu! huh.

to nazya, family day christmas ni yg sai cite tu, xjadi kott. cancel last minute. hurmm..

to eca, ko dah kem salam ak kat perlis lom? balik nnt jgn lupe stori2 k.. amcm, sronok 10ari dok perlis? terbaekk kann. :)

to pacik, thanks wat i jeles ngn trip ke penang u tu. thanks jugak la atas sume pic2 yg bjaye wat i nek hangin je tgk kann. u klo bab2 ni, mmg terer. i tao. u pon tau kann. :p

hihihi..

Tuesday, November 17, 2009

17 November 2009

hi there. maybe this will be the last post fer this year. wuwu. :( i wont be able to post any entry smase brade di rumah. sik da internet di rumah, cmna mok ngga blog kmek tok?.. ape tah lg nk hapdet. haiz. rindu2. *rasenye pkare yg paling dirindui nnt, wireless jek. 2nd thing, xde pape pon! :p *

pg esok dah nak balik umah. so, ni jela yg mampu saye sdiakan utk anda sblom saye berangkat pulang.. ecehh! :p

to all readers, thanks a lot for spending your time melayan sai mrepek kat cni. actually, xdela slalu sangatt mrepek kat cni. saje layan prasaan snsorang. dats y sangat enjoy wat blog. kne plak bile ade org komen. lagi la rase tharu cuz ade jugak org yg sanggop spend a bit more time nk respon to my post. wahh. terharu2. :)

to my followers, tenkiu sbb bminat nk tau pkembangan saye. :p yg xbestnye, mereka yg follow blog saye tanpe ade blog sndri tu, bile nk juin jadik bloggers gak?

to nazya, plan kite gi gnting ni cnfirm ke x? i dah btao kan, dat day my mum mcm xkasi jek. *tips nk sng kasi lepas sket: bawak fatin+min+nabell+sesape yg nk ikot dtg umah sai dlu.. ;) * papehal, text me ok. nnt i adjust mane2 yg termampu. hahaha. to fatin, if trip gi gnting ni xjadi pon, kite klua kite2 je ok? pastu, snap2 show off kat nazya. nk? :p to ecah, take care. anda kan jauhh. tp sangat dekat dalam hati saye. nabell je yg dekat dengan anda. jeles! :( to eca, ari tu ak kol ko, pesal xagkat?! dah la byk kali ak try. haiz, ni lagi sorg. mak ak offer jadi promoter. nk x? sng cite, ak btao awal2. gaji xmasyukk. tp ok la drpd dok umah. klo ak, ak rase cm nk gi. boring kot dok umah. adoiii! to min, gudluck exam! hee. ktorang sume dah abes n dah cuti, ko baru nk stat. dah xbleh nk klua ngn ko. tu la, lenkali pesan awal2 kat hep unisel tu, buat exam time ipta pon exam. ok? hahaha. anyway, i'm looking forward la idea ko nk gi skating nnt. pasal nk join gi ngn fadz tu.. hurm. ak rase ko tau ak akn join ke tak kann. ;)

kat luthfi, take care. nk trun kL, bgtau. tanak trun, sudah. tp lg best klo u trun. hee. :p

erm, pe lagi...

hah! nk wish selamat ari raye aidiladha. raye haji ni maybe balik tg malim kot cuz raye puase dat day dah raye kat umah wan. so, kali ni turn umah opah lak. tu pon, klo ayah rajen nk balik la. klo x, saye braye di klcc mgkin..? hahaha. mgkin ade movie best lg time tu. hehehe.

pastu, nk wish merry christmas kat jenny tai.. my rumate. ho! ho! ho! :) n tak lupe, your burfday.. 19th December.. hepi burfday tau.. if sai combine burfday present n christmas present jadi 1 hdiah je, ok x? hahaha. :D

finally, hepi new year to all of you. *saye tau lambat lagi, tapi kan saye dah kate. saye xdapat nk online kat umah. so, saye wish la sumenye awal2. paham? :p * hee. dat day, jenny tanye pasal azam kat sai. nk tau pe sai jawab? i gelak jekk. wat is the point of 'azam'ing something, when u do nothing to make ur 'azam' work out? kan? fer me, baek xpayah mcm tu. time 1st jan, pom pang pom pang buat wish tu, azam ni. tp, last2 zero. saye tau sape saye. so, biarlah saye jek yang tau saye ade azam ke tak. or ape azam saye. or bile saye berazam. anda tak perlu tau.

so.. itu saje utk kali ni. take care.

assalamualaikum. :)

lagi 11 jam saye akn brade dalam flight balik ke kL. bahagie. :D

supa dupa IMPORTANT!

MH 2547
Kuching International Airport 0600
Kuala Lumpur International Airport 0740

.kini bebas.

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

uyeahh~~ tepat kul 10:31am tadi sai mrdeka kott! hee. hepi2. :D

same mcm paper programming n linguistics, cidot xdtg exam td.. tao ar nk klua. :p best kott lepak tdoq ja xpyh gi exam... hehehe. ;) nani lak sempat tdo kjap. *i saw u~ :p * dah la sjuk abes td. hurmm. sangat kondusif utk tdo yg lena dibuai 2 3 mimpi sblom pn. ross kutip paper. cheh, mcm sume nk tggu smpai kul 11. kul 10suku, almost half dh pakat klua ramai2. ahahaha!

hurm, wat else...

ptg kang lepak2 dulu.. anta kettle kat tasha.. anta kunci kat ofis.. mlm nnt gi umah lia.. kul 4, babai unimas.. hohoho!

saye sangattt bahagie... :)

Monday, November 16, 2009

kejelesan melanda dgn lebih teruk!

nazya text me semalam..

nazya: 2012 n psau ckur superb! kna tgk. oh my gucci!
me : wat's dat? gucci?
nazya: haha. psau ckur. oh my gucci la. prada laa. mcm2.
me: arh! jeles2! gi ngn nabell ke?
nazya: yeap2. ala, kejap je. esk exam kan? gud luck. pas2 bole blk da. ;)
me: ofcoz! balik2 je sai nk gi tgk mvee! dh la ari rabu 2..hehe! sorg2 pon xpe.. :p how's penang? ;)
nazya: ajk la baby! um, png dah maju. haha. cm biasa la, jln busy..
me: ok jek. janji dapat tgk.. hohoho! ok, sai dh chck gsc pavilion.. ari rabu ni marathon psau ckur n 2012! hahaha..
nazya: wahh, smgt! gud2. tp i xpect more laa 4 psau ckur.

n the 'msg'ing thing continues wit the crite2 yg rasenye xperlu dcritekan.. :p

yang penting nih..




tggu la sai sampai kL nnt! :s

.hectic.

to-do list utk ari ni:

-basoh baju
-distribute invitation cards
-anta brg kat stor
-stadi discrete
-zzZzzZzz...

Sunday, November 15, 2009

.RUMAHKU SYURGAKU.

3 MORE DAYS TO GO..

ade masalah ke kalo saye wat countdown?

now everyone can fly

smlm nazya n diah balik. *sengaje tanak anta dorg gi airport sbb saye xnk sedih or jeles. tapi last2 saye regret gile sbb xsempat pelok cium dorg* so, tadi gi anta fai balik. anta sampai kat parking depan umah je. tasha n udri yang gi anta sampai airport. b4 balik, sempat lunch + tengok gol & gincu dengan fai. afta that, kmas bilik. buku dah msok dalam kotak. baju dah lipat. malam nnt nk gi anta sebakol lg kat washing mchine. :p
sume orang balik. pacik pon balik tadi. yes, saye pon balik. tapi saye masih brade dalam mood ke'jeles'an sbb lusa saye still ade paper. nazya dah boleh date ngn nabell ari2. lunch sesame. gelak2. jenjalan gi gurney la. queensbay la. fatin dah bley tgk vdeo yg saye buatkan utk diye n nazya sbb diye pon dah balik umah. diah da tgk dah cite pisau cukur *cite yang saye dying nk tgk! * dah la siap gi tgk ngn herman. urgh! jeles lagi. kak eka dah boley klua ngn bunny diye. diye kate kawan je, ex konon. tapi kalo kat blog tu dah terpampang 'my hunny bunny', kompem la saye xpcaye yang tu kawan diye. ;) fai plak dah xbley mrajok ngn parents cuz bape minit je lagi, diye dah nk smpai lcct. nnt dah jumpe, xkan mrajok lagi dahh.
saye? dok diam2 dalam bilik. jenny tgk saye, saye tgk jenny. saye tau diye xboring, sbb saye rumate yang best. xpcaye, tnye kak lea. rumate saye kat matrik dulu.
ni kak lea saye. :)

kak lea ngn pacik diye. lea, i rinduu gile kat u~~~

hurm, xpe. saye cube bersabar. :(


Friday, November 13, 2009

.soalan mahal.

kamu pasti terkejut kerana saya tak pernah...
pergi Genting! malu nk ngaku dok kL kot.. :p

bila gementar, saya akan..
tak berhenti bercakap! ;)

saya paling pantang dengan..
1. cicak!
2. those people yang hanya tau mengkritik..

kamu tahu dia serasi denganmu apabila...
he able to make me laugh.. :)

rahsia terbesar anda
selalu berangan jadi model.. :p

nama gelaran masa kecil yang masih anda gunakan..
yah.. hehehe!

kuasa apa yang kamu inginkan kalau diberi pilihan..
can 'see' things yang akan terjadi.. something like Raven, maybe? ;)

jika diberi peluang, selebriti manakah yang kamu mahu jadikan pasangan?
faizal tahir! i heart him.. :)

kali terakhir saya menangis...
last night. rindu ma. :(

gaya rambut yang saya idamkan..
wavy hingga paras melepasi bahu

bunga paling seksi?
roses

sesi percutian idaman
trip to the beach! :D

perkara paling cool di malaysia
makanannye!best..

perkara confirm ada dalam beg walau kemana pun..
handphone, purse, tissue, lipbalm, compact powder & payung

untuk pikat hatimu,..
wajib tau ape yang saya suka & tak suka

mak sendiri tak tahu yang..
saya minat menari

big no kepada lelaki yang..
merokok & panas baran

tabiat sukar dibuang..
suka cabut rambut

kan bagus kalau saya boleh lebih..
tinggi!

i feel secretly annoyed, bila orang kata saya..
manja!

filem yang ditonton berulang kali.. *tanpa bosan*
make it happen..

pink atau merah?
pink

date yang best bila..
dapat spend time together, makan-makan, borak perkara yang boleh buat saya tergelak.. :)
rase sangat cosmo bile dapat jawab soklan ala2 cover girl cosmopolitan.. heh! xoxo

KMK 1093 Basic Programming

ramai kot dak SK jadi gile petang tadi. sume ngadap coding yg berselirat. muke sume dah macam traffic light. kjap kuning. kjap ijau. tak kurang gak yang prasan cool cam boleh jawab. *bukan perasan bley jawab actually.. dah malas nk ngadap bnde-cam-haram tu lagi.. xbleh masok da! * ade yang lompat2 dapat jawab exam kat bs2.. ade yang wat muke ketat sbb kne dok kat bs1. sume gara2, sir piau jage bs2 n sir hardyman kat bs1. dengan harapan yg sangatlah menggunung, konon sir piau akn tolong bg jawapan bile wat muke xreti nk jawab. wey, ak wat muke sedih tak dapat jawapan pon!! mane aci.. kononnye, dok bs1 mesti kne psycho kaw2 ngn sir hardyman. tp ntah la. saye tidak brade di dlm bs1 ptg tadi. saye di bs2 yek. so, no comment. hee!

nani kate, jom ramai2 tuka kos amek HRD next year. skarang je pon hrd dah ade 2 group. bia dak sk celop nih jadikkan 3 group, nk? :p

klo bace blog cidot lagi best. cidot, klo sir piau bace blog ko, ak rase diye nanges kott. hehehe. tp, siyes! bace luahan hati cidot, mmg touching! tu la yg kami2 ni 'aka' mangse2 kjadian rase. knape la sbjek yang sptotnye dak2 4flat yg blaja, kami yang dapat 8flat ni plak kne amek? tak pasal2 sbjek ni slalu kne sumpah seranah.

first2 before amek exam, sume wat muke siyes. tgah jawab exam muke jadi biru ade. yg dok men pemadam pon ade. abes je paper, yg gelak2 ade. saye macam bese, tros blah punye. panas dok lame2 kat exam hall! hohoho. tak tahann. then, bile on9 facebook takde orang len arh. sume dak2 Sk! yang nk campak compiler msok tasik unimas, bagi ikan makan ade. yang buat luahan prasaan ade. yang ting tong cam saye pon ade. sekarang saye dah bjaye mcari konklusi bg persoalan yg slalu wat saye tertanye2. no wonder ramai junior drpd senior dalam kos ni. lpas jadik junior 'aka' lepak 2sem blaja kos nih, sume pakat blah carik kos laen. hurm.

nk share penderitaan kitorang blaja programming sket la kat korang..

nahh.. nikmatilah sepuasnye..

#include
#include
#define NULL 0

struct linked_list
{
int number;
struct linked_list *next;
};
typedef struct linked_list node;

main()
{
int n;
node *head = NULL;
void print (node *p);
node *insert_Sort(node *p, int n);

printf(" Input the list of numbers. \n");
printf(" At end, type -999. \n");
scanf(" %d",&n);

while (n != -999)
{
if (head == NULL ) /* create 'base' mode*/
{
head = (node *)malloc(sizeof(node));
head ->number = n;
head ->next = NULL;
}

else /*insert next time */
{
head= insert_sort (head,n);
}
scanf("%d", &n);
}
printf("\n");
printf(head);
printf("\n")
}
void print(node *list)
{
if (list == NULL )
printf("NULL");
else
{
printf("%d-->",list->number);
printf(list->next);
}
return 0;
}


Thursday, November 12, 2009

12 November 2009 *happy birthday to me*



hehehe. nice post title huh? :p again, thanks banget kat sume yang wish my birthday.. terharu sangat.. :') last year, saye celebrate burfday saye kat bilik 402, blok b1.. hee! fatin+nazya+maryam blanje dinner yg sangat masyukk! tomyam bang din kott.. *time tu, menu tu dah dikire grand la cuz my burfday kan mmg salu time exam+during weekdays.. so, mne smpat nk clebrate besa2ran kann.. ;) * this year, few hours before pkul 12 tu, saye lepak sensorang je dalam bilik mengadap lecture notes linguistics yang tersangatlah boring. my rumate, jenny ade shooting last nite. almost 1stengah baru balik bilik. *dis girl r takin cinematography here.. dats y sangat bz dengan shooting.. shooting.. dan shooting.. *


then, around 8 something macam tu, ma dah wish birthday. sangat sedih sampai mnangis2 kot. da lame xnanges. sronok plak layan prasaan sensorang dlm bilik. heh! ;) then, story2 pasal time mak saye nk lahirkan saye. touching. yes, saye nanges lagi. best! when you can feel the tears flowing, fuhh! satu prasaan yg sangat puas. nazya yg tetibe jek datang bilik tros pelik tgk saye nanges. pelik ke? saye rase tak. normal la org nanges. anda pelik tak?


then, kjap lepas tu kawan saye yg dah lame saye tak contact telah brjaye mjejaki saye. agak heran disitu. hee! rupe2nye, he called my dad n ask my dad nmbor phone saye skarang ni. diye kate nk wish birthday. hurm, brani gak brader ni. hehehe! nway, firdaus.. thanks fer not forgetting your nikki nurnabila.. hehehehe! :p again, thanks oso fer d wish huh! :)


then, saye sambong stadi sensorang. mghayati 'keindahan' sbjek linguistic dari 1 slide ke 1 slide. takde sesape pon ngan saye mlm tadi. saye sorang. tapi saye tak sunyi. saye hepi macam tu. hmm. then, mcm yg saye dah expect.. kul 12 jek hp saye mcurah2 dengan msg wish birthday.. :p naseb bek la wireless kat rumah wat hal. klo tak, dah lame tolak buku.. dok on9 facebook tggu org wish saye. hehehe. yang paling best, nazya+diah+fai wat suprise datang bilik bawak few snacks yang sangat bjaye wat saye tharu. got twisties, jelly n nips yg diorang deko utk saye.


nips kale oren: lambang keceriaan mereka..

nips kale merah: lambang kasih sayang mereka..

nips kale kuning: lambang perpaduan mereka wat sprise kat saye.. comel kan? :)


another part, diorang nynyi birthday song srentak ngn pacik fifie saye. so sweet. time tu, pacik kol saye. mereka kate, mereka mmg dah plan. tapi saye sket pon xprcaye. huh! saye rinduu fatin. kalo diye ade, msti mlm tadi lagi best. ngn psanan panjang lebar, wish yg ntah pape. haha! :D xpe, nnt kite klua k, fatin? :)


saye sangat2 appreciate everything yg korang wat. tapi last nyte will be supa dupa perfect kalo saye berade di rumah dengan adik2 saye, mama n ayah saye. maktam saye jugak. dok depan tv je pon dah cukup. lepak2 sambil baring satu bantal dengan mak. no cakes. no big celebrations. tapi saye ade mereka yang sangat saye sayangg. tu lagi best dari hadiah hp baru. or kereta sebijik. or even 10 bji kek chocolate indulgence.. sedihh. so, pelik ke klo saye nanges sorang2 dalam bilik mlm tadi?


dah, cukup. air mate da abes utk mengalir skali lgi. minggu depan saye balik.


pada mereka2 ini, saye nk say thanks byk2. even korang realize birthday saye kat facebook ke. kat myspace ke. kat reminder hp ke. n bukan sbb korang btol2 ingat. xpe, saye xkesah. :)


thru hp:

1. *my mum actually.. :) *

2. pedo

3. amar

4. panisha

5. fatin princess

6. kak eqa

7. tasha

8. fatin zaliqha

9. jenny

10. amalieya

11. pacik fifie+nazya+diah+fai.. *package2! :p *

12. ayum

13. cheah

14. a'an

15. nik

16. iza

17. sufian

18. jijul

19. rosh

20. kak chik

21. ket

22. aery


thru facebook:

1. kak eqa

2. ariff iskandar

3. adi ikram

4. dinie fitri

5. abiabhar

6. cheah

7. izatty

8. april

9. rafik

10. vanessa

11. zuren

12. fazly

13. kathir

14. raymond

15. lee jing

16. kin man

17. cheryl

18. ifa

19. amanda

20. azreen

21. kelvin

22. ieka

23. zulaiqha

24. diela

25. haziqah

26. jonathan

27. afiq


.sayangg korang.

video

Sunday, November 8, 2009

*shahrul ezani yang sangat hot!*

look at him.. hot kott! ;)) *actually, saye xminat tgk lelaki yg rambot panjang.. tp yg ni, saye ske.. :p * post ni special kat eca yg akn tetibe bertuka mnjadi 'gewdique' bile nmpak mamat nihh.. eca, sorii! :p








ku mahu kau tahu


Di sudut termenung jauh
Mengenangkan nasib kita
Kita miliki separuh
Berbentuk hati cinta namanya
Walau kau jauh
Ku sentiasa menunggumu
Inginku imbas kembali memori
Walau kau jauh
Ku berjanji kan terus tunggu
Dipisah lautan biru
Ku mahu kau tahu
Aku kan terus menunggu
Jaga benar gambarku dalam telefon bimbitmu
Jangan pernah sekali kau buang
Seperti cinta ini yang terbuku
Akan bersemi jua
Terus menunggu
Kita kan bersatu
Terus menunggu
Ku mahu kau tahu
2:37am November 8, 2009

Saturday, November 7, 2009

.no comment.





hehehehehehe... :)

.tension study mungkin?.

next monday ade paper cog psycho. mmg psycho abes. carry mark buat sai rase cam nk klua gi SPA sangat2. hehehe. nazya sebok nk tuka upm. mentang2 ade cable. ini tidak adil! saye nk klua jugak! :p slase ade paper sc cog. *bile nk gi bilik kak eqa nihh.. :p * rabu bertapa kat lab.. kamis ade paper linguistics ngn programming. present saye yg paling special dari universiti. heh! last year dapat pspm. last 2 years, my birthday on 1st day SPM. phew! great huh?

next week nak klua gi shopping. jenny join skali kott kali nih.. best2! *macik ni tgah tgk kuch2 hota hai skarang.. :p * hurm, nk gi beli my sayanggg.. dah tinggal half kot.. luv this one! *diah sangat jeles everytime saye pakai perfume ni.. hehehe! *

that's all fer now..
tuddles! :)

Friday, November 6, 2009

'senggugut' bukan 'sesungut'

video

period cramps. sai sure every girls face the same thing, kan? if not exactly the same pon, mybe still xboleh lari dengan saket2 here n there. hurm, that's what i feel right now. saket pinggang + saket perot + headache + kaki cramp + rase cam dat part tu kne cucuk2.. siyezly saket! :(

so, arini sai xkluar pegi mane2 pon. just pegi cafe this afternoon for lunch. lucky that time, masih mampu menggagahkan diri berjalan. this whole evening memang tak bangon dari katil. imagine, duduk saket, bdiri lagi la.. baring pon! adoii.. guys, u all should be grateful la..

this is wat i always felt / do during my 'painful moment' instead of that pain..*orang2 yg bhampiran dengan saye, pls take note! :p *

1. moody! :( *tolong ar jangan amek hati if suddenly i answer anything ngn gaye singa lapar.. *

2. rase mengade2 yang sangat tebal.. *time ni mmg suke mintak yang bukan2..*

3. sometimes, selera yg sangat besa.. i need more n more food! *this is specially dedicated to my rumate.. :p sediakan banyak bskut!*

4. slalu kluar masuk toilet.. especially early days, d flow siyesly heavy.. muke plak rase cam kne sapu ngn minyak masak jekk.. oily2! :(

5. tido jekk.. zzz!

and..

bile tgk video kat atas tu, rase cam ntah pape sangat bile guys skarang ni kurang pengetahuan pasal bnde2 ni. mybe xsemua. guys, memang la korang xrase. tapi, atleast korang still ade mama, kakak, n adik prempuan kan.. atleast alert la ngn bnde2 ni, n jangan la wat hal. * saye xpasti sama ade saye yg terlebih emosi sekarang ni ataupun ..hm.. ape2 jela! blog saye, suke ati saye la! * like my own bro, slalu kott jd mangse kne blikan sanitary pads. yang xbestnye, slalu salah bli. dik, maxi.. 20.. no wings la.. tp besenye laen yg sai dapat. hurm.. *maybe if girlfriend diye yang sruh tlg blikan, diye akn tgk btol2.. gross~ * yang memegang status ' boyfriend orang' pon satu hal lagi.. banyakkan bsabar yekk.. n if u all wat hal time2 ni, hurm.. risiko kne marah or ur girl mrajok maybe bleh jadi double... got my point?

before i end up, check out this video.. *smiling while watching it at d first time.. :) *

video

thanks to 3R.. sangat care almost everything abt woman todays.. cool!

please click here fer more infos about 3R .. :)

Thursday, November 5, 2009

Dora the Explorer forever!

video


Dora!(Boots Shouts)

Boots! ( Dora Shouts)

Come On Dora ( Boots Shouts)

D D D Dora (Alright!)

D D D Dora (Giggle)

D D D Dora

D D D Dora ( Let's Go)

Dora Dora Dora The Explorer

DORA Boots Is Super Cool

Explorer With Dora ( We Need Your Help)

Grab Your Backpack

Lets Go!Jump In!Vamonos!

You Can Lead The Way

Hey! Hey!D D D Dora

D D D Dora

D D D Dora

D D D Dora

Swiper No Swiping

Swiper No Swiping ( Oh Man!)

Dora The Explorer!

* pacik, diego u xde! i malas nk upload.. u nak, u wat sndiri.. :p *

need eyemo?

malam nanti ade exam english. last nyte dah abes bace buku on stage. so, arini bley rilek sket before nak gi berperang. hehehe.

actually, boring n tak tau nk watpe. tetibe teringat pasal nazya kne saket mate ari tu. so, nk upload gambar saket mate diye. hee.. :)

nahh..



hee. nazya xde keje gi tag sai kat towel tu, kat facebook. hohoho. :p ngade. neway, thanx la yekk. now, jenny lak saket mate. tp, sai dh bjaye jadik nurse yg garang! no tenyeh2 mate, no garuk2 *like wat nazya did.. smpai mate klua darah! * and now, mate my rumate dah better sket. u see, nazya! next time, dgr cakap i... jangan degil! nnt fatin marah.. ecah pon tau cmne sai jadik nurse yg garang.. slalu kne pakse mkn sayor kan ecah, kan? :p

tadi kat cafe mkn lauk kangkong goreng.. teringat kat kangkong belacan mama..

hurm, rinduu. lagi 13 hari yekk.. :(




tetibe rase cam nak tuka blog title pg td. from now on, let us say bye2 to lolita meets the hollywood glam.. ;) ecehh! actually, rebirth into reality is the name of too phat's 8th album.. hurm, takdela fanatik sangat kat too phat.. minat sket2 tu adela.. :) i luv few of their songs from this album.. kire album yang ni me paling berkenan! paling cool! yeah~ luv snap, dua dunia, million miles, how me seksi.. masterpiece kott! great combination creates superb job, man.. thumbs up la! :)

erm, wat else..

ha! paling diingati, time too phat perform kat anugerah ERA last 5 years kott.. time tu nyanyi lagu dua dunia.. mmg gile ngn lagu tu kott dlu2.. siap wat caller ringtone nih.. n time performance tu, siyezly they look great with each others.. i mean, siti ngn too phat kott! i like~ * saya bukan pminat fanatik siti macam diah yekk.. * hahaha..

anyway, enjoy this.. *lirik je yekk.. malas nk upload video.. *

Kau selalu di hati
Takku dekati
Dua dunia kita berbeza


Cinta itu buta
Dan juga boleh membutakan
Melukakan dan sukar untuk kita lupakan
Aku cinta padamu hanyalah ungkapan
Luahan yang jarang bermakna bila diucapkan
Ini pula cerita cinta sang pujangga
Bukan arjuna sita bukan cinta dan rangga
Mungkinkah khayalan akal mainan minda
Atau lamaran puitis dengan hasrat yang indah
Kau selalu di hati tidakku dekati
Sentiasa ada mata jahat yang memerhati
Tapi ku tak rungsing tidak mungkin rindu
Ku pusing lihat wajahmu di setiap penjuru
Senyuman di kaca kisahmu kubaca
Perjuangan kita sama dukamu kurasa
Aku pasrah sahaja pada Yang Esa
Kerna ku tahu dua dunia kita berbeza

Kau selalu di hati
Takku dekati
Dua dunia kita berbeza

Duka di kala malam termimpi-mimpi
Rindu di kala siang mencari-cari
Kasih sebenar tidak bertukar tidak sebentar
Walau dipisah lautan direnangi gelora
Dan kadang kala hanyut bagaikan dua arah
Malu sering bersua tapi jarang bersuara
Kenapa bercinta jika kesudahannya pasrah
Kerna bila dilamun indahnya tidak terkata
Tersimpan hasrat tiada siapa yang mengerti
Harapan menggunung sampai penghujung dinanti
Dipegangkan janji tetap ratu di hati
Dengan izin Tuhan kan bersama kapan hari pasti
Sabarlah menanti kesabaran diuji
Berdoa dalam sujud sejadah ditangisi
Aku pasrah sahaja pada Yang Esa
Kerna ku tahu dua dunia kita berbeza

Kau selalu di hati
Takku dekati
Dua dunia kita berbeza

Perjuangan seni kita tidak bepenghujung
Jangan tinggal batu bernama tak bepengunjung
Kesabaran menikam Kau tak pernah bermurung
Tetap tersenyum walau kesedihan menyelubung
Bukan rupa parasmu yang jadi ukuran
Atau suaramu yang jadi bahan tuturan
Ku bukan mahu hubungan tapi kejujuran
Hadiah sepatah darimu satu kesyukuran
Tapi bila bertentang mata tidak terbentang kata
Kata apa sahajaiya tapi tentang apa
Wajahmu yang cantik manis lagi
Senyuman sepasti mentari timur tiap pagi
Realiti sukar diatasi tapi kesudah indah
Harus bermula dengan fantasi
Ku rasa terhoyong-hayang antara dua dunia
Biar khayalan ku melayang..

Kau selalu di hati
Takku dekati
Dua dunia kita berbeza

Wednesday, November 4, 2009

present dh sampai rumah diye. :)

.happy.

hope he like it.

November 4, 2009 1:26pm

nak mane satu?









seronok plak cuci mate tgk dresses.. hm, teringat cite 27 dresses dlu..
pakai smua ni time dinner nnt ok x? :D