Sunday, January 31, 2010

:'(

my dearest mr.dutchlady strawberry.. this post is specially dedicated for u!
i tak tau mcm mane nk cakap bnde ni kat u cz if nk anta thru sms, brjela2 sangat rasenye. nk kol, hmm. u tau kan i xsmpai hti nk marah2 kat u. xpe, bg i tulis. kompem sume dalam hati ni dapat dluahkan.

sumpah, i bengang gile ngn u skrg. apesal dulu u x cmni? sekarang u bukan main lagi ngn life u? u tau x i boring gile ngn life i skrg. kat sini dah la xde pape. atleast dulu, i ade u klo nk crite ape2. skrg, u pon kjap pegi sini. kjap gi sane. n i'm alone. trase sangat2 perubahan tu. n i langsong sket pon tak suke ngn perubahan tu! i tau u ade life baru. i je yg xreti2 nk have fun kat cni. my university life here suck ok! suck! i pretend je i hepi everytime i btao u ktorg klua pegi cni la, sane la. padahal, i lg jeles ngn u. kekadang i rase cm even kuching ni lagi maju compared to arau, tp klo ade life mcm u tu, 10 kali lagi bgos dok arau dr dok kuching. since u behave cmni, dah brape kli kott i terpkir nk balik umah. tanye la nazya, bape kli i homesick. kol my mom n nanges mcm org gile. yes, i gile. cz i xde life kat cni. i nk balik umah. atleast kat umah i bleh dok bawah ketiak my mom. dok kat cni i xde sape. xde sape yg nk layan i lagi. menyampah. i miss the old diego. really miss him. mybe skrg teddy bear tu dah ade kat org len, so org tu kott yg lg appreciate that teddy. bukan diego i lagi. my diego doesn't need me nymore.

Monday, January 25, 2010

.final tarek menarek.







ok, sumpah arini satu badan saket2. dari biceps, sampai ke bahu, pinggang, lutut dan betis, sumenye pakat saket. fuuh! betol2 penangan tarek tali semalam. dah macam saket org nk beranak kott. aiyaa.






semalam ktorg lawan peringkat final kot acara tarek tali. nk cakap jugak nih, dari 28 groups yg join, group ktorang top 4 okay. hoho. agak bangge disitu. :p first match, ktorang kne lawan ngn 1 team ni. mule2, neves abes ar sebab ptame kali nk mnarek2 tali ntok ari tersebut. hee. skali bile dah start tarek, alahai! xmelawan! ktorg pon menang dengan sgtlah senang. bak kate orang, bukan lawan ktorg la team tu. ecehh! :p






second match pon cm tu jgak la lbih kurg. ktorg mule2 je neves, lpas tu chill abes. siap gelak2 ni. nk buat cmne kan, mgkin ktorg mmg telah dkurniakan bakat terpendam kot dalam acare ni. hiks. :p






masok third match, strategy yg kami pakai mule dipertikaikan. yg wat saket ati, smlm ktorg pakai taktik tu, xde plak bunyi. haih. jeles la tu. xbleh tgk org menang jek. siyez ntah pape. tapi, again. nk wat cmne kan. even strategy ktorg tu kire dibanned pon, ktorg still menang dalam match tu. so, nk salahkan ape plak kali ni yg ktorg slalu menang?! *agak xpuas hati la cuz since skolah kot strategy tu dah dgunapakai! ecehh. ;) *






dsebabkan ketiga-tiga match ktorg menang, *xde seri2 yek! :pp * so, ktorg layak ar ke pringkat semi's. ingatkan dah final tros. rupenye banyak lagi team len. haih. confusing. teringat zaman2 karnival sukan kmp dulu. ktorg punye la particular bab2 menyusun group nih. tgk cheah wat keje. aliff lagi. semangat sangatt. hmm, salute korang! :)






then, kat semi's tu ktorg kne lawan ngn team akak nihh. team akak ni klo nk tau, mmg awal2 lagi ktorg dah cm err.. 'cuak' sket nk lawan. sumpah kuat y'all! org len tarek tali, menjerit2 kot! ade yg wat muke siyez, konon nk fokus mnarek tali *contohnye, diah yek! :p * tp akak ni boleh gelak2 yaw! mmg psycho abes ar.. ktorg siap bace doa kott before lawan team akak nih.. nk menang punye pasal kann.. hiks. :p






time lawan tu, siyez ktorg sume cm 'shit-sumpah-tak-larat-kott!' punye mode. imagine la sndri, nazya smpai terklua2 pkataan ****mak la. *abi la. ahahaha! diah tros xbleh bkate2. fai time tu tangan plak dah injured. the rest xtao la pe dh jadi. me? i cool je kott. xdela jerit kuat2 sangat. jerit skettt jekk. ahaks! ;)






so, kat situ jela 'perjuangan' ktorg smlm. ecehh! :p






kire mcm, ktorg puas ati ar kalah ngn akak tu. sumpah strong y'all~~ i pon xtao pe diorg dah baham before tarek tali ptg 2. hehehehe.. ;)






papepon, ni jela pics ktorg men tarek menarek smlm. gmbr ni pon 1 of team members akak tu yg amekkan. to team akak tu, you all rock lah! ahahahaha. :D
**entry yg ni cm banyak 'kipas' diri sendiri kann? cm poyo pon ade jugak. haih. lantak la, blog sai. bukan blog korang.. ;)

Sunday, January 24, 2010

.Sukan Allamanda.

sementara dapat on9 nih, saye dengan berbesa hati nk cerita, yg ktorg menang maen tarik tali tadi. hehehe. kitorang=me, nazya, diah, fai, bberape girls lg yg kami pon bru knal td.. hohoho!

kalo ikot list name, ktorg group yg ke-7 kott. last2, bile dah smpai, ktorg kne bertarung dulu! adoiii.. :p semangat punye pasal, ktorg pon xkesah la. dah la masing2 dress up ala-ala atlet nih. nazya ngn baju KMP siap tuck in. diah ngn sport shoenye. sai nk bawak air, manela tao penat nnt kan. tp fai xkasi. hahaha! ksiann. smalam diah semangat gile smpai nk bawak tepong la. konon2 nk tiru cm orang agkat berat tu. haih. :D

main purpose semangat2 nk juin sukan allamanda ni yelah kerana kami sume nk cop kolej. makin lame makin risau kot. manela tau next sem xdapat rumah ke. adoii, saket! fai dah dapat jadik ketua blok. sai plak dah juin exco publisiti. klo ikotkan, ganjaran juin bende2 ni yelah, kompem dapat rumah next sem. tu pon, if buat keje leklok la. so, diah n nazya cm kne compete lebih sket. denga cite, next sem diorang nk buat kolej matrikulasi sarawak la kot if xsilap. jadi, kampus timur tu nnt jdik kampus diorg. maknenye, sesape yg dok kat seroja tu, akan berangkat ke kampus barat. intake baru lagi. hohoho! agak tension jugak la bile terpakse compete dengan mereka2 ni nnt. hmm. so, konklusinye.. kami kne 'smakin alert' ngn aktiviti2 kolej lpas ni sbb nk cop!. aiyaa..

berbalik kpd kisah ktorg men tarik tali tu, *ecehh! :p * nk dijadikan crite, ktorg menang tadi. so, kami akn ke pringkat akhir, esok. hehehehe. doakan kami berjaye kay! :p

tuddles! :)

Saturday, January 23, 2010

**********************************************************************************

wireless kat Allamanda nihh memang 'bermasalah since last week. so, sorry xdapat nk hapdet story sangat. :(

**********************************************************************************

Wednesday, January 13, 2010

ni la yg ktorg blaja td.. :)

video video



td ktorg ade klas KMF1043 ngn Pn.Ross.. human development psychology.. best blaja subjek ni cz ktorg blaja mcm mane manusia tu develop, from 1 stage to another stage. sangat menarik. dr process ovum meeting the sperm, until adulthood stage.. :) so far, ktorg dah kat chapter 6.. psychosocial development for children less than 3 years. bukan stakat tu jek, ktorg ade blaja physical & cognitive development bdak2 kcik ni jugak. so, instead of lecture notes, dalam lecture ktorg sempat tgk youtube sesame.. n some videos sai dah upload kan kat atas ni ha. comel kann tgk baby2 ni. :) Pn.Ross plak mmg tgah pregnant skrg. bahagia jek tgk die ngaja ktorg. hee. :) senang cite, msok klas ni mcm masok klas persediaan menjadi ibu pulak. ahahaha! ;)





comel gile kann?.. teringat kat nabiha..anak sedare saye.. :(


dis one.

yg ni pon die jugak.

haih. rindu along x? :(

Monday, January 11, 2010

JUARA ANUGERAH JUARA LAGU 24

video

1. first of all, congrats kat u,sygg... ecehh! :p

2. actually, sai dah expect aizat menang last nyte~ die tersangatla talented.. i adore him since kat af lagi kay! kasi gegar~ :DD

3. bile die perfom lgu pergi smlm, skali denga cm layan lagu hindustan plak.. dush! sedih weyy..

4. lagu kau aku tu plak sangat la comel! suke tang die kat atas stage kecik tgh2 crowd ngn another budak kecik yg comel tu.. cm bleh wat perbandingan plak.. aizat dulu n sekarang.. :p

5. dua2 lagu smlm tu mmg deserve menang la..

6. *saye tido tersengih2 ok smlm..hepi..pwas hati.. bahagie ahahaha! :p *

7. lagi la rindu kat pacik saye sbb die salu nynyi lagu ni.. :(

8. akhir skali, special thanks kat syaza n ubai cz bukak bilik jpk last nyte.. ehehehehe! :))

hush now, dont shake or break

words have fallen silent like soldiers to the grave

no matter what they do or say

lay me on the sleepy meadow by the tracks upon your face..

Sunday, January 10, 2010

5-0 ok..


semalam, we all pegi men futsal.. *me, lia, ayum, wani, akram, paly, martin, anis, fiza, kak liza, syifa* dekat je kott. somewhere kat desa ilmu. so, we all decide gi jalan kaki. konon2 cm sesi warming up bfore sume tunjuk belang la kann. :p at d end, my team blasah team syifa till 5-0 u.. hehehe. *my team : ayum+fiza+kak liza+akram+me! * hurm, lame xmen futsal.. last time sepak bola pon, time kat matrik if im not mistaken.. haih. rindu kat team ball busterz.. anne, jiba, atiesha.. n sorang lg... * aiyaa.. lupe dah name! sori2.. :p * semangat gi training even time ujan.. panas terik pon sanggop men.. dats y kite deserve jdik champion tournament tu kann.. hmm.. tu sume dulu.. crite zaman skolah.. skarang sume dah ade hidup masing2..

Friday, January 8, 2010

mini consultant yaw!

group assignment fer d subject cognition & learning by Dr. Fitri Suraya last 2 days if m not mistaken. first impression : waw! i'm seriously excited! :DD

anyone nk join my grup? :)
Name : Saidatul Syakiera Binti Mohammad Idrus
Matric No : 24948
Program : WS24 Cognitive Science
Semester 2 Session 2009/2010

KMK 2063 : Artificial Intelligence
KMK 2213 : Object-Oriented Programming
KMF 1043 : Human Development Psychology
KMK 1113 : Cognition & Learning
KMK 1123 : Calculus & Linear Algebra
EBX 0032 : Foundation of Entrepreneurship Cultivation
TMX 2012 : IT Tools for Knowledge Workers
PBM 2022 : Bahasa Melayu

wedding kezen saye lagi.. :)

last december, 2 orang cousin saye kawen. yela, musim cuti skola kan. :) if u scroll bawah lagi, yg tu pics wedding csin saye, abg erry ngn kak nadia. this 1 plak csin saye, kak ngah ngn abg hasrul. to kak ngah, sorry dat day xdapat datang. sorry sangat2! dah la xdapat jumpe along kat TM. then, along balik japan pon xdapat ikot anta airport together gi melaka skali. sori2. :( tp reception kat melaka tu cantek sangat! i like it so much, seriously! :D regret kott xdapat tgk. adoii. xpela, ni je yg ade ntok kenang2an dalam blog saye. hurm.. :(


zafneza & hasrul :)


door gift.. special from japan.. i got 1! :DD

u look soo pretty, sis! like it~~

along & angah

selamat pengantin baru. :)

8 January 2010

lame tak menulis. rindu kott. been very busy lately. sekarang dah 2nd semester. phew! subject2 makin gempak. result last sem biase jek. so, dis sem ofcoz have to double the effort. target this sem : dean list! by hook or by crook, saye xboleh kalah ngn pacik tu sem ni! :p saye tau saye boleh buat. anda doakan saye bjaye kay! :)

erm, pasal offer suruhanjaya perkhidmatan awam tu.. saye dapat kott. intake 1 januari 2010 yg lepas. tempatnye : hospital bahagia ulu kinta, tanjung rambutan, perak. ye, saye tau tempat tu special. xpela, saye sayang degree saye. yang tu, diploma jek. xpe kott.

bile dah balik ni, teringat lak kat tempat saye keje dulu. miss kat kak brenda, kak sabariah, yew sing, yun n teha! :) mcm xcaye dalam sebulan saye keje, sales dekat seploh ribu saye sorg. *bangge kjap.. :p*

papepon, tu sume cite tawon lpas. so, tawon ni banyak lagi bnde yg lagi exciting saye nk wat. hurm, mybe spend time kat futsal court plak? :)

hehehehe..